Bridgestone подкрепя млади таланти в международния състезателен мотоциклетизъм

Страстта за състезания и желанието да си винаги готов да се изявиш, са в основата на моторните състезания. Това са ценностите, които също вдъхновяват Bridgestone да бъде еталон на всички ентусиасти на моторни спортове, благодарение на доброто качество на продуктите им. Bridgestone отново потвърди отдадеността си на моторния спорт, подкрепяйки млади таланти, които ще оформят

Страстта за състезания и желанието да си винаги готов да се изявиш, са в основата на моторните състезания. Това са ценностите, които също вдъхновяват Bridgestone да бъде еталон на всички ентусиасти на моторни спортове, благодарение на доброто качество на продуктите им. Bridgestone отново потвърди отдадеността си на моторния спорт, подкрепяйки млади таланти, които ще оформят бъдещето на мотоциклетните състезания.

За втора поредна година Bridgestone е партньор на Hawkers European Talent Cup (HETC), международният еталон за насърчаване на талантливи младежи. HETC си направи име като шампионат, в който всички млади състезатели искат да се състезават, преди да преминат към шампионата Moto3 FIM JuniorGP, Moto2, и за тези, които се отличават – MotoGP.

Като единствен доставчик на гуми, Bridgestone ще работи заедно с вдъхновяващи шампиони, които се състезават за титлата по време на седем състезания, провеждани на едни от най-красивите писти в Испания и Португалия.

Освен това, от тази година, Bridgestone ще се присъедини към Френската федерация по мотоциклетизъм (FFM) като официален партньор и единствен доставчик за Objectif Grand Prix (OGP), най-важното младежко състезание във френските мотоциклетни състезания.

Шампионатът Objectif Grand Prix се състои от седем състезания във Франция и дава възможност на млади пилоти на възраст от 11 до 18 години да се състезават на най-емблематичните писти във Франция. Целта е ясна: да се подпомогне откриването и обучението на млади таланти, които могат да бъдат мото-шампионите на утрешния ден.

Мотоциклетистите както в HETC, така и в OGP ще бъдат снабдени с високопроизводителните гуми Bridgestone V02 slick.

„Светът на младежките състезания никога не спира да впечатлява със страстта, ентусиазма и енергията на тези млади хора, на която можем само да се възхищаваме“, споделя Нико Туй, бизнес директор на „Мотоциклети“, Bridgesotne EMIA. “Bridgestone припознава себе си в непрестанния ангажимент за успехи, демонстиран от отборите и всички вдъхновяващи шампиони, участващи в HETC и OGP, и също както тях е подготвена за изяви. Чрез продуктите, които произвеждаме в Bridgestone и чрез нашето партньорство с тези състезания, ние искаме да предоставим подкрепата си на разрастването на международния мотоциклетизъм и на нови и предстоящи генерации на професионални ездачи.“

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *