728 x 90

И Bridgestone замрази бизнеса си в Русия

„През последните седмици войната в Украйна засегна сериозно много невинни хора, включително и нашите служители и партньори. Ние осъждаме всяка форма на насилие и се надяваме, че мирът може бързо да бъде възстановен. Основна грижа на Bridgestone е сигурността на нашите служители и техните семейства,“ това се казва в официално съобщение до медиите, разпространено от

През последните седмици войната в Украйна засегна сериозно много невинни хора, включително и нашите служители и партньори. Ние осъждаме всяка форма на насилие и се надяваме, че мирът може бързо да бъде възстановен. Основна грижа на Bridgestone е сигурността на нашите служители и техните семейства,“ това се казва в официално съобщение до медиите, разпространено от Bridgestone.

„Ние от Bridgestone внимателно разгледахме тази трудна ситуация и в резултат на това, решихме да спрем производствените дейности в Русия до второ нареждане. Решението ще влезе в сила от петък, 18-ти март, след необходимата подготовка. Също така, компанията реши да замрази инвестициите и износа си към Русия. Продължаваме да се грижим за нашите над 1000 служители във фабриката за производство на гуми в Уляновск, както и за хората в търговските ни обекти, като им осигуряваме финансова подкрепа.“

Глобалният и регионалният мениджмънт на Bridgestone ще продължат да наблюдават развитието на ситуацията и при необходимост ще адаптират плановете си. Очаква се производството на компанията извън Русия да остане стабилно през следващите седмици.

Bridgestone EMIA дари 1 милион евро на Червения Кръст, в допълнение към 2,5 милиона евро, дарени от корпорацията Bridgestone за Върховния Комисариат на ООН за Бежанците.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *