728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Bridgestone разработва специални гуми за Ferrari Roma

Bridgestone е избранa от Ferrari като доставчик на гуми за най-новия GT автомобил на италианския производител – Ferrari Roma. С 620 к.с. и със задно задвижване на колелата, Ferrari се нуждае от гума, която да отговаря на представянето на Roma както на сухо, така и на мокро. Сътрудничеството с Bridgestone показва, че иновативната Bridgestone Potenza

Bridgestone е избранa от Ferrari като доставчик на гуми за най-новия GT автомобил на италианския производител – Ferrari Roma. С 620 к.с. и със задно задвижване на колелата, Ferrari се нуждае от гума, която да отговаря на представянето на Roma както на сухо, така и на мокро. Сътрудничеството с Bridgestone показва, че иновативната Bridgestone Potenza Sport е еволюирала по начин, който отговаря на уникалните изисквания на Ferrari Roma.

Разработена, за да осигури висока производителност

Bridgestone Potenza Sport, която осигурява най-доброто в класа си представяне на сухо, заедно с изключителното сцепление при мокро време, е разработена по поръчка от Bridgestone, за да оптимизира страничното и надлъжното сцепление и ефективността при мокра настилка и аквапланинг.

За да се постигнат такива предизвикателни цели, Bridgestone разработи специална смес за горната част на протектора и геометричен дизайн на каналите за водоотвеждане, за да запази изключителните характеристики на Bridgestone Potenza Sport при мокро време, като същевременно запази възможностите за управление на гумата на суха настилка.

Специализираното развитие гарантира, че Bridgestone Potenza Sport осигурява необходимите динамични характеристики. Това включва настройка на дизайна на протектора на задните гуми за оптимално представяне при мокро време.

Прочети още:
Изобретателят на зимните гуми срещу променливите условия в студените дни

Фантастичен пример за сътрудничество

Проектираната по поръчка Potenza Sport на Bridgestone вече се предлага за Ferrari Roma в размери 245/35ZR20 91Y и 285/35ZR20 (100Y). Гумата е разработена и произведена в Технологичния и иновационен център EMIA на Bridgestone в Рим, Италия. Заводът в Рим е посветен на производството на високотехнологични, високоспециализирани гуми, позволяващи директна връзка между екипа за разработка и производството. Фабриката обикновено произвежда прототипни гуми на Bridgestone EMIA, но проектът за Ferrari Roma е изключение, като фабриката ще произвежда гуми за оригинално оборудване, които директно ще могат да бъдат монтирани върху моделите Roma, преди те да потеглят по пътищата.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget