728 x 90

Bosch инвестира 10 млрд. евро в цифровизация и свързаност до 2025 г.

Bosch уверено продължава дигиталната си трансформация: до 2025 доставчикът на технологии и услуги ще инвестира 10 милиарда евро в цифровизацията и свързаността. Две трети от сумата ще бъдат вложени в разработването и разширяването на обещаващи нови технологии, с акцент върху устойчивостта, мобилността и Индустрия 4.0. „Дигитализацията разкрива пред Бош огромни възможности във всички бизнес сфери“,

Bosch уверено продължава дигиталната си трансформация: до 2025 доставчикът на технологии и услуги ще инвестира 10 милиарда евро в цифровизацията и свързаността. Две трети от сумата ще бъдат вложени в разработването и разширяването на обещаващи нови технологии, с акцент върху устойчивостта, мобилността и Индустрия 4.0.

„Дигитализацията разкрива пред Бош огромни възможности във всички бизнес сфери“, заяви д-р Щефан Хартунг, председател на Управителния съвет на Bosch, на тазгодишната индустриална конференция за AIoT Bosch Connected World (BCW) – „Свързаният свят на Бош“ в Берлин. „Ние ще инвестираме не само в обещаващи нови технологии, но и в професионалното обучение и в квалификацията на нашите служители – тъй като те са ключът към технологията, “създадена за цял живот“, както днес, така и утре“, каза Хартунг.

За технологиите на по-далечното бъдеще Хартунг обяви, че Bosch си партнира с базираната в САЩ технологична компания IBM в областта на квантовите компютри. Целта на Бош е да използва квантова компютърна симулация на материали, за да намери заместители на благородните метали и редкоземните елементи за въглеродно-неутралните задвижвания – електромотори и горивни клетки – през следващите десет години.

Търсенето на устойчиви решения се ускорява

Bosch интегрира в колаборацията дългогодишния си опит в симулацията на материали, които са особено важни за промишлени приложения. В замяна доставчикът на технологии и услуги ще получи достъп до над 20 супермодерни квантови компютъра чрез облака на IBM. С помощта на бъдещите поколения квантови компютри Бош цели да определи свойствата на новите материали по начини, които биха затруднили конвенционалните компютри като време и сложност. Тъй като производителността на квантовите компютри ще се подобрява за в бъдеще, ще бъде възможно да се направят заключения относно специфичните свойства на новите материали за малка част от времето, необходимо на конвенционалните компютри.

Прочети още:
Според Honda ДВГ ще играе важна роля дори и след 2040 г.

Работата върху квантовите алгоритми за изследване на интересни случаи на употреба ще включва изследвания на експерти от Bosch и IBM. „Ние споделяме експертизата си в симулирането на материали за много специфични области на приложение с IBM и в замяна получаваме по-задълбочени познания за мощността и приложимостта на квантовите компютри, включително и на хардуера. Заедно издигаме квантовата симулация на следващото ниво и печелим конкурентно предимство в международен план“, заяви Хартунг. Освен от новите материали за горивни клетки, Бош се интересува и от нови магнити за електродвигатели, които са по-леки, по-компактни, по-ефективни и по-достъпни. Тези нови материали обещават да бъдат по-екологични от редкоземните елементи.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт