728 x 90

Bosch инвестира 10 млрд. евро в цифровизация и свързаност до 2025 г.

Bosch уверено продължава дигиталната си трансформация: до 2025 доставчикът на технологии и услуги ще инвестира 10 милиарда евро в цифровизацията и свързаността. Две трети от сумата ще бъдат вложени в разработването и разширяването на обещаващи нови технологии, с акцент върху устойчивостта, мобилността и Индустрия 4.0. „Дигитализацията разкрива пред Бош огромни възможности във всички бизнес сфери“,

Bosch уверено продължава дигиталната си трансформация: до 2025 доставчикът на технологии и услуги ще инвестира 10 милиарда евро в цифровизацията и свързаността. Две трети от сумата ще бъдат вложени в разработването и разширяването на обещаващи нови технологии, с акцент върху устойчивостта, мобилността и Индустрия 4.0.

„Дигитализацията разкрива пред Бош огромни възможности във всички бизнес сфери“, заяви д-р Щефан Хартунг, председател на Управителния съвет на Bosch, на тазгодишната индустриална конференция за AIoT Bosch Connected World (BCW) – „Свързаният свят на Бош“ в Берлин. „Ние ще инвестираме не само в обещаващи нови технологии, но и в професионалното обучение и в квалификацията на нашите служители – тъй като те са ключът към технологията, “създадена за цял живот“, както днес, така и утре“, каза Хартунг.

За технологиите на по-далечното бъдеще Хартунг обяви, че Bosch си партнира с базираната в САЩ технологична компания IBM в областта на квантовите компютри. Целта на Бош е да използва квантова компютърна симулация на материали, за да намери заместители на благородните метали и редкоземните елементи за въглеродно-неутралните задвижвания – електромотори и горивни клетки – през следващите десет години.

Търсенето на устойчиви решения се ускорява

Bosch интегрира в колаборацията дългогодишния си опит в симулацията на материали, които са особено важни за промишлени приложения. В замяна доставчикът на технологии и услуги ще получи достъп до над 20 супермодерни квантови компютъра чрез облака на IBM. С помощта на бъдещите поколения квантови компютри Бош цели да определи свойствата на новите материали по начини, които биха затруднили конвенционалните компютри като време и сложност. Тъй като производителността на квантовите компютри ще се подобрява за в бъдеще, ще бъде възможно да се направят заключения относно специфичните свойства на новите материали за малка част от времето, необходимо на конвенционалните компютри.

Работата върху квантовите алгоритми за изследване на интересни случаи на употреба ще включва изследвания на експерти от Bosch и IBM. „Ние споделяме експертизата си в симулирането на материали за много специфични области на приложение с IBM и в замяна получаваме по-задълбочени познания за мощността и приложимостта на квантовите компютри, включително и на хардуера. Заедно издигаме квантовата симулация на следващото ниво и печелим конкурентно предимство в международен план“, заяви Хартунг. Освен от новите материали за горивни клетки, Бош се интересува и от нови магнити за електродвигатели, които са по-леки, по-компактни, по-ефективни и по-достъпни. Тези нови материали обещават да бъдат по-екологични от редкоземните елементи.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт