728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

20 години по-късно, BMW M5 Е39 все още пълни километража (видео)

С относителна лекота синият Е39 седан успява да достигне скорост от 300 км/ч, което е и максимумът за този модел.

Поколение Е39 на BMW M5 си остава едно от любимите на феновете на марката. Машината е първото М5 в историята, което получава V8 двигател, а възможностите му на пътя са наистина впечатляващи.

В ново видео виждаме на какво е способен спортният седан днес, почти 20 години след излизането си на пазара. Конкретният екземпляр е от по-късно произведените и все още не е чукнал 20-така.

Видеото стартира с дълго и обстойно обслужване на автомобила. Сменени са всички флуиди, филтрите, както и някои други компоненти. Следва цялостен оглед на колата за течове и потенциални проблеми, каквито не биват открити.

След това машината се озовава на немския Аутобан и то на негова секция без ограничение в максималната скорост. Там М5 Е39 показва истинските си възможности, въпреки че вече е на около 200 000 километра, както отбелязва Motor1.com.

С относителна лекота синият седан успява да достигне скорост от 300 км/ч, което е и максимумът за този модел. Собственикът отбелязва, че е премахнал ограничителя на скоростта на своя Е39, което прави възможно достигането на кота 300.

Прочети още:
Помните ли сервизния кошмар Volkswagen W8? (видео)

По време на обслужването механикът отбелязва, че сменя моторното масло на своята кола на всеки 6000 километра. Причината за това е, че това Е39 М5 се шофира основно на магистралата и то при голямо натоварване.

В началото на видеото можете да чуете и част от другите сервизни интервали на модела. Шофирането по Аутобана пък започва от около 33-тата минута на клипчето по-долу.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *