728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

BMW M потвърди официално електрифициран модел за 2021 г.

Засега обаче не се знае дали става дума за чисто електрически автомобил или за някаква форма на хибрид.

В съобщение до медиите, свързано с глобалните продажби на BMW M през 2020 година, спортната дивизия оповести идването на първия електрифициран М модел през 2021 година.

Подобно нещо се очакваше и сега баварците го потвърдиха официално. Засега обаче не се знае дали става дума за чисто електрически автомобил или за някаква форма на хибрид, отбелязва Motor1.com.

„През 2021 година BMW M GmbH за първи път ще представи автомобил с електрическо задвижване,“ се казва в съобщението на производителя.

Междувременно, BMW M5 CS също ще направи своята световна премиера и то преди края на месеца. Специалното издание на BMW M5 ще бъде достъпно тогава за първи път – с изключително представяне и ексклузивни характеристики от моторните спортове.

След това основният акцент ще бъде върху въвеждането на пазара на новото М3 през март 2021 г. и новото M4 Coupe. Новото поколение модели предизвика огромен интерес по целия свят, още веднага след световната си премиера.

В бъдеще желанията на M общността ще бъдат удовлетворени чрез изключително разнообразие, обещават от марката. Всеки вариант с класическа ръчна скоростна кутия ще бъде допълнен от модел Competition, оборудван с осемстепенна M Sport трансмисия с Drivelogic. BMW M повече няма да използва кутии с два съединителя.

Прочети още:
Дебют за новия Ford F-150 Raptor, V8 мотор идва през 2022 г.

В допълнение през лятото на 2021 г. системата за задвижване на четирите колела M xDrive ще бъде добавена за първи път към портфолиото на задвижванията за BMW M3 и BMW M4.

И BMW M4 Кабриолет също ще бъде пуснат навреме за топлия сезон. От друга страна, първото М3 комби в историята все още е в процес на серийна разработка и появата му се очаква след няколко години.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *