728 x 90

Кирил Николов – Дизела губи прякора си, ако не спечели състезание срещу BMW iX

Планинска надпревара с нулеви емисии е една от активностите по повод лансирането на новото BMW iX на българския пазар. Технологичният флагман BMW iX и най-успешният планински бегач Кирил Николов – Дизела (Disl), ще тестват възможностите си в необикновено състезание с нулеви емисии на 22 февруари 2022 г. от 11:00 часа. Надпреварата е по маршрута на Драгалевския

Планинска надпревара с нулеви емисии е една от активностите по повод лансирането на новото BMW iX на българския пазар. Технологичният флагман BMW iX и най-успешният планински бегач Кирил Николов – Дизела (Disl), ще тестват възможностите си в необикновено състезание с нулеви емисии на 22 февруари 2022 г. от 11:00 часа.

Надпреварата е по маршрута на Драгалевския лифт и ще се предавано на живо чрез GPS устройства и може да бъде проследена тук. Двамата съперници ще трябва да преодолеят различни по разстояние, но равностойни по предизвикателност трасета, специално подбрани от Кирил Николов. Докато бегачът рекордьор се спуска по пътеката, електрическият SАV на BMW ще трябва да се справи с острите завои на планинското шосе. Като състезанието ще бъде осъществено изцяло без вредни емисии.

Залогът в днешното състезание е прякорът на Кирил Николов, който ще бъде променен, ако новото BMW iX стане победител.

Кирил Николов е най-известният български планински бегач, оставил зад гърба си впечатляващи рекорди като изминаването на маршрута Ком – Емине за 4 дни, 13 часа и 5 минути, покоряването на петте най-високи върха в България за по-малко от 24 часа и изпреварването на Драгалевския лифт с 6 секунди.

Това е вторият етап от кампанията #zeroemissionsrun, посветена на новото BMW iX и мобилността с нулеви емисии организирана от BMW Group България, в сътрудничество с Кирил Николов – Дизела. Макар и съперници в това съревнование новото BMW iX и Кирил Николов, споделят любовта към природата и планината.

В третия етап от кампанията, който предстои, двамата участници ще обединят сили, за да се опитат да подобрят рекорда на Кирил Николов, за покоряване не петте най-високи върха в пет планини на България за по-малко от 24 часа. Маршрутът е със старт местността Паниците под връх Ботев и финал в кв. Драгалевци в София и включва връх Ботев, Стара планина, връх Вихрен, Пирин, връх Руен, Осогово, връх Мусала в Рила и Черни връх, Витоша.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *