728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Читател на AUTOCLUB.bg засне BMW iX по време на тестове (видео)

BMW iX е първият модел на марката, който е конструиран върху новата, модулно мащабируема платформа на бъдещето на BMW Group.

BMW iX бе представен по-рано тази година в серийния си вид, но електрическият модел на баварците все още не е готов за серийно производство. Тестовете по него продължават с пълна сила, както показват тези нови шпионски снимки.

Изпрати ни ги Марин Иванов, наш читател, който е заснел замаскирания прототип близо до Мюнхен по-рано днес. Както се вижда, машината все още носи доста камуфлаж, но той прикрива само малките детайли от дизайна. В края на тази статия можете да видите и видео на тестовия автомобил.

BMW iX е първият модел на марката, който е конструиран върху новата, модулно мащабируема платформа на бъдещето на BMW Group. Той още от самото начало е създаден за чисто електрическата мобилност и с най-новото поколение на технологията BMW eDrive, както и интелигентна и олекотена конструкция и оптимизираната аеродинамика.

Според актуалните изчисления двата електромотора заедно развиват максимална мощност от над 500 к.с. Преди няколко седмици BMW се похвали, че тества iX и в най-северните части на континента.

Целта на разработките е постигането на изключително нисък в този автомобилен клас среден разход на електроенергия под 21 кВтч на 100 километра в WLTP тестови цикъл, както и пробег от над 600 километра (WLTP).

Прочети още:
Jaguar става изцяло електрически бранд, но се отказва от XJ

По отношение на своите размери, джипката се нарежда доста близко до своите братовчеди с ДВГ.  Дължината и широчината на BMW iX са сравними с BMW X5, поради плавната линия на покрива височината е приблизително равна на BMW X6, докато с големите размери на колелата си се ориентира към BMW X7. 

iX се превръща в първия сериен модел на фирмата, който получава хексагонален волан. Впечатление прави и, че бутоните за управление и движение на електрическите седалки вече са поставени на панелите на вратите.

Немците също така обръщат внимание на превключвателя за избор на предавка и BMW Curved Display като част от следващото поколение на BMW Operating Systems, които „още от самото начало сигнализират за тази насочена към бъдещето форма на радостта от шофирането.“

Вижте всичко за серийния BMW iX на този линк.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget