728 x 90

BMW iX M60 с 610 к.с. е първият електрически M SUV на марката

BMW iX е доста мощен и уравновесен електрически кросоувър дори и в стандартна форма и разполага с един от най-елегантните интериори в индустрията. Сега обаче BMW изкарва своя първи електрически кросоувър с емблемата M – това е BMW iX M60 с моделна година 2023. iX M60 използва два електрически двигателя и батерия от 111.5 киловатчаса

BMW iX е доста мощен и уравновесен електрически кросоувър дори и в стандартна форма и разполага с един от най-елегантните интериори в индустрията. Сега обаче BMW изкарва своя първи електрически кросоувър с емблемата M – това е BMW iX M60 с моделна година 2023.

iX M60 използва два електрически двигателя и батерия от 111.5 киловатчаса за комбинирана мощност до 610 конски сили и 1100 нютон-метра въртящ момент. Тези стойности се достигат, когато са включени спортен режим и лаунч контрол функция. В нормален режим на шофиране iX M60 губи известна мощност, но все пак предлага стабилни 532 к.с. и 1015 Нм.

Тези цифри представляват подобрение от 16 к.с. спрямо модела xDrive50 или до 94 к.с. с активен спортен режим и лаунч контрол. По този начин iX M60 е в състояние да спринтира до 100 км/ч само за 3.8 секунди, с електронно ограничена максимална скорост до 250 км/ч.

За да подобри управлението, iX M60 използва стандартно адаптивно въздушно окачване с електронно управлявани амортисьори и завиващи задни колела. Тези функции не са задължителни за модела xDrive50 като част от спортния пакет. Също така стандартни са и по-големите спирачки M Performance, завършени в красива синя боя с лого на M.

По каталожни данни iX M60 покрива американските стандарти на EPA за пробег от 450 километра с едно зареждане на батериите, когато е оборудван с базовите 21-инчови колела. С максимална скорост на зареждане от 250 кВ, iX M60 се нуждае от само 36 минути, за да възстанови до 80 процента от енергията на станция за бързо зареждане с постоянен ток.

Прочети още:
Tesco и Shell ще предлагат зареждане на електромобили на над 100 обекта в Унгария до 2025 г.

Визуалните разлики между модела xDrive50 и M60 са едва доловими. Отделни акценти от титанов бронз се откриват по екстериора, с логото на M, завършени в ново гланцово черно и титаниево бронзово покритие отзад. Купувачите могат да изберат нови 22-инчови аеродинамични колела със съвпадащ дизайн от Titanium Bronze, но 21-инчовите обувки са стандартната опция. Има седем опции за цвят на екстериора: алпийско бяло, тъмен графит, фитонично синьо, Blue Ridge Mountain, Storm Bay, Oxide Grey и Aventurin Red.

Стандартните функции включват оборудване за активна безопасност като адаптивен круиз контрол, автоматичен асистент за дълги светлини, 360-градусова камера за паркиране и Parking Assistant Plus, който автоматично паркира колата ви с минимални намеси от страна на водача. Освен това получавате и неща като безжично зареждане на телефон, 5G wi-fi точка за достъп и първокласна звукова система от Bowers And Wilkins.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *