BMW iX започва на цена от 160 848 лв. в България

Флагманският електрически автомобил в гамата на BMW – изграденият на отделна платформа iX, има стартова цена от 160 848 лева в България. Срещу нея клиентите получават автомобил с означение iX xDrive40, който се явява базов в моделното семейство. Системната мощност на този 4х4 електромобил е 326 к.с., а с едно зареждане на батерията могат да

Флагманският електрически автомобил в гамата на BMW – изграденият на отделна платформа iX, има стартова цена от 160 848 лева в България. Срещу нея клиентите получават автомобил с означение iX xDrive40, който се явява базов в моделното семейство.

Системната мощност на този 4х4 електромобил е 326 к.с., а с едно зареждане на батерията могат да бъдат изминати до 412 километра. Добавянето на спортен екстериорен пакет повишава цената до 166 913 лева.

Ако изберете по-мощния xDrive50 модел, то цената се покачва на сериозните 198 748 лева. Добавянето на спортен визуален пакет отново показва сумата, като този път тя става 204 813 лева.

Мощността тук обаче е доста по-висока – 523 к.с., и отново достига до четирите колела. Тук пробегът с едно зареждане е 612 км поради по-голямата батерия. Повече подробности за цената на iX можете да откриете на този линк.

iX се превръща в първия сериен модел на фирмата, който получава хексагонален волан. Впечатление прави и, че бутоните за управление и движение на електрическите седалки вече са поставени на панелите на вратите.

Прочети още:
Новият Range Rover стъпи официално в България

Немците също така обръщат внимание на превключвателя за избор на предавка и BMW Curved Display като част от следващото поколение на BMW Operating Systems, които „още от самото начало сигнализират за тази насочена към бъдещето форма на радостта от шофирането.“

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *