728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Как НЕ се сваля дюза от дизелова кола (видео)

В коментарите под видеото хора се шегуват, че по-лесният вариант е да се смени цялата кола, а дюзата да остане на мястото си

Изваждането на дюзи от дизелови двигател понякога е доста трудна операция. При някои автомобили това не е лесно дори и да не възникнат непредвидени обстоятелства, а понякога се случват и доста неприятни такива.

Попаднахме на едно клипче, в което нидерландски сервиз се опитва да свали инжекторите от дизелово BMW 530d от моделно поколение E39. По някаква причина, дюзата е толкова сериозно запекла, че от сервиза са се принудили да направят специален „инструмент“, за да я извадят.

Както можете да видите от кадрите по-долу, механиците са сглобили огромно „магаре“, което играе ролята на обратен чук. Рамото е наистина дълго, но и то не помага при изваждането на инжектора.

В коментарите под видеото хора се шегуват, че по-лесният вариант е да се смени цялата кола, а дюзата да остане на мястото си. Други пък дават име на инструмента – InjecTHOR Hammer.

В един от коментарите се цитира заводско упътване от автомобил Opel, в което простичко се казва, че „свалянето на запекъл инжектор може и да не бъде възможно.“

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget