728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

BMW разсекрети стар концепт, който не е показван досега

BMW тества настроенията на феновете с концепцията X6 по време на автомобилното изложение във Франкфурт през 2007 г. и само година по-късно стартира производствената версия на първия си купе-SUV. Съмняваме се, че от марката са имали идея по това време, че X6 ще се превърне в един от най-продаваните автомобили на марката през следващите 14

BMW тества настроенията на феновете с концепцията X6 по време на автомобилното изложение във Франкфурт през 2007 г. и само година по-късно стартира производствената версия на първия си купе-SUV. Съмняваме се, че от марката са имали идея по това време, че X6 ще се превърне в един от най-продаваните автомобили на марката през следващите 14 години. Но няколко години преди първият SAV на BMW да се появи при дилърите, дизайнерският екип на компанията експериментира с подобна идея.

Най-новото видео от канала BMW Group Classic в YouTube всъщност е доста специално. Показва ни две невиждани досега концепции на BMW, а акцентът в клипа е така наречената концепция BMW ICE. Това представлява много уникална комбинация между купе, роудстър и SUV. И ако се чудите за името ICE – не, то не идва от Internal Combustion Engine (двигател с вътрешно горене). Съкращението означава Integrated Concept Engineerin или интегрирано концептуално инженерство.

Прочети още:
През 80-те Ikarus продава автобуси и в САЩ, а в Лос Анджелис им слагат дизели Cummins (290-350 к.с.)

Базиран е на шасито на X5, което е комбинирано с интериора на Z4 с добавени две допълнителни малки седалки отзад. Всъщност концептът следва донякъде рецептата на шоу автомобила BMW X-Coupe от 2001 г., който най-добре може да бъде описан като „купе и X в едно превозно средство“. Прототипът на ICE обаче никога не е бил показан пред обществеността и всъщност прави световната си премиера сега, около 17 години след проектирането си, отбелязва Motor1.com.

Интересното е, че по-голямата част от дизайнерската работа по ICE е оформена в калифорнийския дизайнерски център на BMW. Баварската компания иска да получи алтернативен поглед от дизайнерите, които знаят повече за начина на живот в Малибу и региона. Резултатът е спортна кола с две врати и четири седалки, базирана на доказаните основи на X5.

Вижте повече във видеото по-долу:

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *