728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Нарисуваха електрическото BMW 7-Series с нов дизайнерски език

Може да се смята, че електрическият седан ще следва доста близко пропорциите на стандартния 7-Series.

Почти за никого не е тайна, че BMW готви изцяло електрическа версия на флагманския си модел 7-Series. Возилото ще носи името i7 и ще се появи на пазара най-рано след около две години.

Комбинирайки първите налични данни за този автомобил, както и последните шпионски снимки на друг модел – X7 фейслифт, дигиталният артист Sugar Design сътвори доста интересен рендър на i7.

Както е видно, в предната част визията се доминира от два чифта тънки светлини. Очаква се подобно оформление да бъде интегрирано за първи път именно в обновения Х7, а след това да последват и други модели.

Засега няма достатъчно достоверни шпионски снимки, които да показват прототип на i7 без камуфлаж и да разкриват основна част от екстериорния му дизайн. Все пак обаче, може да се смята, че електрическият седан ще следва доста близко пропорциите на стандартния 7-Series.

Прочети още:
Тази VW Jetta MK2 има интериор от Golf 8 и TSI мотор (видео)

По предварителни и засега непотвърдени данни, флагманските версии на i7 ще носят обозначението Mi7 или i7 M60 и ще разполагат с електрическо задвижване с два електромотора.

Колегите ни от BMW Blog смятат, че мощността ще бъде над 650 конски сили, което ще превърне тихата Серия 7 в най-мощната версия на модела, излизала някога от завода.

Бързо сравнение показва, че тягата ще бъде с поне 50 конски сили повече от тази при V12 варианта на сегашния модел. Въртящият момент също се очаква да нарасне.

Съвсем наскоро друг артист пък нарисува следващото поколение 7-Series с доста екстравагантен дизайн. Тези рисунки можете да видите на този линк.

По-рано тази година беше спекулирано, че новата „Седмица“ може да се раздели с V8 и V12 двигателите си. Вместо тях, премиум луксозният седан ще залага на 3.0-литрови агрегати с хибридна тяга.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *