BMW загатна официално за i7 – над 600 к.с. и огромни бъбреци

„Всички ние в BMW очакваме с нетърпение пускането на пазара на новото BMW Серия 7 тази година: прогресивен, дигитален и иновативен, той е и единственият луксозен седан, който предлага на клиентите избор от варианти на задвижване. Между другото, най-мощният вариант – BMW i7 – е напълно електрически. През април ще го представим в Ню Йорк,

„Всички ние в BMW очакваме с нетърпение пускането на пазара на новото BMW Серия 7 тази година: прогресивен, дигитален и иновативен, той е и единственият луксозен седан, който предлага на клиентите избор от варианти на задвижване. Между другото, най-мощният вариант – BMW i7 – е напълно електрически. През април ще го представим в Ню Йорк, Мюнхен и Пекин, представяйки основните региони на света.“ Toва обяви в ново съобщение до медиите баварската марка.

Нови изображения на модела потвърждават, че той ще разполага с масивни бъбрековидни решетки в предната част, по подобие на iX. Ако предварителната ни информация е вярна, флагманът на i7 ще сподели задвижването си с iX M60, което означава, че мощността ще се осигурява от два електромотора с пикова мощност (в режим Sport) от 610 к.с. и 1100 Нм моментален въртящ момент.

Прочети още:
VW Touareg с ексклузивна специална версия за 20-тата си годишнина

BMW обещава, че електрическият седан „предлага най-доброто шофиране в сегмента“. За тези, които не се интересуват от шофирането, баварската компания казва, че i7 ще бъде оборудван с хардуер за автономно шофиране от ниво 3.

В момента BMW провежда финални тестове на първия по рода си i7 и сме само на няколко седмици от неговия пълен и официален дебют. Презентация на финансовите резултати на BMW от по-рано днес потвърждава също така, че iX1 ще дебютира тази година, за да разшири още повече моделната гама от електромобили на компанията.

BMW достави общо 103 854 напълно електрически превозни средства в световен мащаб миналата година, което е 133,2 процента повече в сравнение с 2020 г.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget