728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

BMW i Vision Circular – така BMW си представя автомобила през 2040 г.

Концепцията BMW i Vision Circular е за четириместен компактен електромобил, замислен за производство 2040 година. Машината прави своята официална премиера в рамките на изложението IAA в Мюнхен. Концептът се фокусира върху устойчивостта и лукса, с дизайн, който използва 100% рециклируеми материали, включително и батерията. Интериорът използва смесица от уникални материали и залага на това, което

Концепцията BMW i Vision Circular е за четириместен компактен електромобил, замислен за производство 2040 година. Машината прави своята официална премиера в рамките на изложението IAA в Мюнхен. Концептът се фокусира върху устойчивостта и лукса, с дизайн, който използва 100% рециклируеми материали, включително и батерията.

Интериорът използва смесица от уникални материали и залага на това, което BMW нарича „нови техники за свързване“. 3D принтът на таблото например намалява използването на лепило и създава уникален дизайн от една част с вградени кристални материали. Вместо традиционен сензорен екран в центъра на таблото, информацията се намира над арматурното табло в долната част на предното стъкло.

Прочети още:
Новото BMW 2 Series Active Tourer - Големи решетки и много технологии

Четирите седалки в кабината също са специални. BMW създава креслата от рециклирана пластмаса, като и четирите се държат в алуминиева рамка. Дори воланът е 3D отпечатан от специален дървесен прах.

Концепцията BMW i Vision Circular няма да стигне до производство – поне не скоро, може би през 2040 г. ще видим нещо подобно. Но очаквайте BMW да използва някои от тези уникални техники за рециклиране в бъдещите си модели.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *