728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

BMW свали head-up дисплея като опция за някои модели заради недостига на чипове

BMW е принуден да изостави временно опцията си за head-up дисплей за редица свои модели поради недостиг на полупроводници в автомобилната индустрия. Наскоро публикувано немско ръководство за поръчки за нови модели на BMW разкрива, че автомобилният производител е изоставил функцията временно, като досега тя се е предлагала като част от технологичен пакет за някои модели.

BMW е принуден да изостави временно опцията си за head-up дисплей за редица свои модели поради недостиг на полупроводници в автомобилната индустрия. Наскоро публикувано немско ръководство за поръчки за нови модели на BMW разкрива, че автомобилният производител е изоставил функцията временно, като досега тя се е предлагала като част от технологичен пакет за някои модели. Този пакет включва лазерни светлини, асистент за шофиране, автоматични дълги светлини и улеснен достъп до шофьорското място срещу цена от 3 650 евро за 3-Series. Тъй като HUD вече не е част от пакета, той е наличен за €2500 и се предлага само за моделите M340i, M340d и 330e.

Bimmer Today съобщава, че не само Серия 3 е била засегната, тъй като HUD също е отпаднал от всички модели от гамата на Серия 4, с изключение на M440i и M440d. X3 и X4 също се предлагат само с head-up дисплей във вариантите M40i, M40d и 30e. Подобна е и историята за Z4 Roadster, 1-Series и 2-Series, където само M Performance варианти на тези модели вече могат да бъдат поръчани с head-up дисплеи. Моделите от по-висок клас, като 5-Series, изглежда не са засегнати, поне засега.

Няма официална информация от BMW за това колко дълго ще продължи това прекъсване в предлагането, но преглед на мнения в някои форуми ни навежда ни мисълта, че някои клиенти на BMW са били информирани за проблеми с наличността на HUD още през февруари. Също така разбираме, че някои купувачи са били информирани за недостиг, свързан с наличната аудио система Harman Kardon, предлагана за определени модели BMW.

Прочети още:
Honda си постави цел - нулева смъртност в коли и мотори на марката от 2050 г.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget