728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Кощунство или гениалност: BMW E28 с OM606 дизелов двигател от Mercedes

Враждата между BMW и Mercedes-Benz е изразена на много различни нива – от рекламите на маркетинговите отдели чак до разбиранията на потребителите и феновете. Но за някои автомобилни ентусиасти принадлежността към даден производител е безумие. Точно така най-вероятно е разсъждавал създателят на проекта от снимките. Това, което виждате в галерията, е добре възстановено BMW Серия

Враждата между BMW и Mercedes-Benz е изразена на много различни нива – от рекламите на маркетинговите отдели чак до разбиранията на потребителите и феновете. Но за някои автомобилни ентусиасти принадлежността към даден производител е безумие.

Точно така най-вероятно е разсъждавал създателят на проекта от снимките. Това, което виждате в галерията, е добре възстановено BMW Серия 5 от поколение E28, което обаче е получило трансплантация на доста неочакван двигател. Под предния капак на червения седан се крие OM606 редови 6-цилиндров дизелов двигател на Mercedes, който е бил сериозно преработен.

3.0-литровият дизел се произвежда от немците до 2001 година и във версията си с турбо компресор разполага с мощност от 177 к.с. Модификациите тук са множество и много разнообразни – алуминиев радиатор от BMW M3, филтри за гориво и масло от камион Volvo, нова горивна помпа от Bosch, премахване на EGR, къстъм изпускателна система и много други.

Прочети още:
Какво ще кажете за възродена Opel Calibra с 225 хибридни к.с.?

Според създателя, за проекта са използвани само най-добрите компоненти, до които е имал достъп. Резултатът е 500 к.с., които се изпращат до задните колела чрез ръчна скоростна кутия.

Този проект в момента е обявен за продажба във Великобритания. Цената е 16 500 паунда, а продавачът казва, че машината е адски бърза и определено не е за всеки. Какво мислите вие – гениална идея или кощунство срещу две от най-обичаните автомобилни марки?

Вижте повече в обявата.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *