BMW свали CO2 емисиите на автопарка си до 115.9 гр/км

BMW Group отново значително преизпълнява целите на ЕС за нивата на CO2 емисиите през 2021 г., продължавайки последователно да следва пътната си карта за тяхното понижаване. С емисии от около 115,9 г/ км, според WLTP, компанията надминава целевото ограничение от приблизително 126 г/ км с около десет грама в ЕС27+2 (ЕС, Норвегия, Исландия), въз основа

BMW Group отново значително преизпълнява целите на ЕС за нивата на CO2 емисиите през 2021 г., продължавайки последователно да следва пътната си карта за тяхното понижаване. С емисии от около 115,9 г/ км, според WLTP, компанията надминава целевото ограничение от приблизително 126 г/ км с около десет грама в ЕС27+2 (ЕС, Норвегия, Исландия), въз основа на собствени вътрешни изчисления.

CO2 емисиите, генерирани от автомобилите на Групата са допълнително намалени в сравнение с предходната година: преобразувано към цикъла WLTP, понижението е около 14 %. Основните двигатели за постигане на целта са значително по-високите продажби на електрифицирани превозни средства в Европа и по-нататъшното повишаване на ефективността на конвенционалните технологии за задвижване.

BMW Group има за цел да продаде повече от 200 000 напълно електрически превозни средства през 2022 г., като най-малко удвои продажбите си от 2021 г. Въвеждането на пазара на още два напълно електрически модела от важни моделни серии  BMW i7 и BMW iX1 – предстои, като това ще спомогне за увеличаване на общия брой и дела на продадените електрифицирани превозни средства. Ключов фактор за това е изключително гъвкавата, интегрирана производствена система, която позволява превозни средства с двигатели с вътрешно горене и електрически модели да се изграждат на една линия. През 2022 г. BMW Group ще произвежда поне едно напълно електрическо превозно средство във всеки от своите заводи в Германия.

През 2021 г. BMW Group отново завиши собствените си цели за значително намаляване на емисиите на CO2 и също така се ангажира с пътна карта, която отговаря на целта за ограничаване до 1,5 градуса на глобалното затопляне. BMW Group планира да намали емисиите на CO2 през жизнения цикъл на всяко превозно средство с най-малко 40 % до 2030 г. Компанията стана първият германски автомобилен производител, който се присъедини към кампанията Business Ambition for 1,5° C, стартирана от Science-Based Targets Initiative и се ангажира с цел за пълна климатична неутралност по цялата верига на стойността най-късно до 2050 г.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *