728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

BMW M760Li V12 на Аутобана – 300 км/ч не са проблем (видео)

Колкото и да ни е неприятно да го признаем, дните на двигателите V12 изглежда са преброени. Живеем в ера, в която малките четири- и трицилиндрови двигатели се превръщат в новата норма, а старите и страхотни V8 и V12 стават умираща порода. Има много причини, поради които обичаме V12, но най-вече ги ценим, естествено, заради тяхната

Колкото и да ни е неприятно да го признаем, дните на двигателите V12 изглежда са преброени. Живеем в ера, в която малките четири- и трицилиндрови двигатели се превръщат в новата норма, а старите и страхотни V8 и V12 стават умираща порода. Има много причини, поради които обичаме V12, но най-вече ги ценим, естествено, заради тяхната мощност и начина, по който я разгръщат.

Едно от малкото налични превозни средства, задвижвани с V12 днес, е BMW 7-Series. По-точно, M760Li xDrive с 6.6-литров 12-цилиндров битурбо двигател, изпращащ мощност към четирите колела чрез осемстепенна автоматична трансмисия и система за задвижване на четирите колела xDrive.

На хартия мощността на този двигател е доста сериозна. 585 конски сили и 850 Нм въртящ момент са повече, отколкото човек всъщност се нуждае. Но при толкова голяма и тежка кола, определено 12-те цилиндъра са подходящо задвижване.

Прочети още:
Да получиш безплатна работеща кола заради... изтощен акумулатор

Нов видеоклип от канала AutoTopNL в YouTube ни показва V12 седана в опит за достигане на максимална скорост в неограничен участък от немския Аутобан. Както сами можете да се убедите чрез видеото по-долу, луксозният автомобил лесно покрива фабричните си показатели, а те са впечатляващи за толкова луксозна машина. Напомняме, че M760Li се нуждае от 3.91 секунди да достигне 100 км/ч, а до 200 км/ч се достига за 13.54 секунди.

Най-високото число на скоростомера, което видяхме, беше 304 км/ч, въпреки че определено това не е максималната скорост на автомобила. Виждали сме максимални скорости на M760Li и преди и знаем, че седанът е в състояние да ускори до 316 км/ч. Може би този път водачът просто не е имал достатъчно време да прокара една от последните серийни V12-ки в индустрията.

Вижте повече във видеото по-долу.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget