728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Продават единствено по рода си BMW 7-Series комби за 110 000 евро

Винаги сте си мечтали за BMW 7-Series комби, но така и не сте виждали подобен автомобил за продажба? Да, нормално е да не сте – такива машини съществуват само в единични бройки от отделните поколения. За радост, един много рядък екземпляр от луксозното комби се продава в момента. Появи се във Facebook страницата Unique Cars

Винаги сте си мечтали за BMW 7-Series комби, но така и не сте виждали подобен автомобил за продажба? Да, нормално е да не сте – такива машини съществуват само в единични бройки от отделните поколения.

За радост, един много рядък екземпляр от луксозното комби се продава в момента. Появи се във Facebook страницата Unique Cars For Sale in Europe и вече е абсолютна звезда в интернет.

Машината е произведена през 1983 година и се базира на бензиновата версия 735i. Става дума за поколение E23 на 7-Series, което е първото за серията и се появява на пазара през 1977 година.

Смята се, че този автомобил е прототип, направен от BMW за изложението във Франкфурт през 1980 година. По официална информация обаче, подобна машина не е показвана на този салон.

По-вероятният произход на това комби не е BMW, a ателието Firma Crayford във Великобритания. То получава заявка от автокъща Euler, която съществува и до ден днешен, за създаването на три екземпляра от Е23 комби.

По информация на AutoBild, този автомобил е третият екземпляр, който доскоро се считаше за изчезнал. Историята на останалите три копия не е известна към момента, което прави този автомобил единствен по рода си. През 90-те години този 735i е експортиран в Щатите, тъй като не е можел да бъде регистриран в Германия.

В миналото тази Серия 7 е била продавана отново чрез търг в Ebay. По наличните към момента данни, най-вероятно швейцарският търговец Flückiger Automobile е купил това BMW от колекционер и го е възстановил, когато го е върнал в Европа от САЩ.

В момента машината е с пробег от 11 000 километра, а състоянието е абсолютно безупречно. Исканата цена е 110 000 евро.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget