728 x 90

Дебют за BMW 7-Series и i7: Големи решетки, V8 и EV с до 536 к.с. и 31-инчов телевизор

Две бензинови и една електрическа версия за чисто новото поколение Серия 7.

BMW 7-Series навлиза в седмото си поколение с пристигането на чисто нов модел. Въпреки славната история на возилото, спокойно можем да твърдим, че това е най-важната генерация от началото, поставено през 1977 година. Причината – появата на първата в история изцяло електрическа версия.

BMW ще предложи две версии на бензиновата Серия 7 при пускането на пазара: базов шестцилиндров модел и по-мощна V8 версия. Базовият 740i разполага с подобрена итерация на 3.0-литровия редови „шестак“ на BMW с турбокомпресор, сега и с добавка 48-волтова хибридна система.

Максималната мощност за 740i е 375 к.с., което е подобрение с 40 к.с. спрямо изходящия модел. С новата 48-волтова система при пълен заряд машината може да изминава кратки разстояния с ударно повишен максимален въртящ момент от 540 Нм. Ускорението от място до 100 км/ч ще отнема малко повече от пет секунди.

Най-мощният модел с ДВГ е 760i xDrive, който използва 4.4-литров V8 двигател с двойно турбо и същия мек хибриден асистент, което му дава обща мощност от 536 к.с. Това позволява на 760i да стигне до 100 км/ч за под 4.5 секунди. И двата автомобила използват една и съща осемстепенна автоматична трансмисия, която се намира и в други продукти на BMW.

Що се отнася до електрическия 7er – официално наречен i7 xDrive60 – EV-то използва два електрически двигателя и един батериен пакет с капацитет 101.7 киловатчаса използваема енергия, за да произведе комбинирана мощност от 536 к.с. Това означава, че мощността на i7 е равна с тази на V8 варианта. Ускорението също е съизмеримо, а маскималната скорост и на двете е електронно ограничена на 250 км/ч.

На множество пазари вероятно към началото на 2023 година ще бъдат въведени Plug-in хибридните модели на новото BMW Серия 7. Сред тях е и първият BMW M Автомобил с редови шестцилиндров бензинов двигател и Plug-in хибридно задвижване. Освен това в Европа непосредствено след въвеждането на пазара гамата ще бъде допълнена с модел с дизелов двигател и 48-волтова технология Mild-Hybrid. По-късно ще има избор и между други варианти на напълно електрическия модел BMW i7, сред тях и бъдещият върхов модел BMW i7 M70 xDrive.

Вътре, Серия 7 приема най-новата итерация на BMW Live Cockpit Plus с най-новия софтуер iDrive 8. Отпред и в центъра е новият извит дисплей, който представлява едно цяло непрекъснато парче стъкло, което съдържа два екрана с голям размер: 12.3-инчов цифров инструментален панел зад волана и 14.9-инчов централен сензорен екран. Нова функция е Interaction Bar, която разполага с кристална повърхност със сензорни капацитивни бутони за управление на климатика и аудио системата.

Но вторият ред на новата Серия 7 е там, където искате да бъдете. Опционален 31.3-инчов, 8K Theatre Screen дисплей се позиционира между предните две седалки, предоставяйки на пътниците отзад достъп до вградения Amazon Fire TV и други онлайн услуги. Всеки пътник отзад може да управлява екрана или като го докосне, или чрез два 5.5-инчови таблета, монтирани в панелите на вратите.

Добавянето на опционалната Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System замества стандартните 18 високоговорителя в автомобила с 36 висококачествени високоговорителя. Четири от тези колони дори са интегрирани в тавана, а всичките 36 предлагат пълна 4D аудио функция, която използва магнитно контролирани вибрации за по-добър бас.

Вече се разработва и брониран автомобил на базата на новото BMW Серия 7, който се очаква да допълни гамата през 2023 година. Със изцяло новата си и уникална в сегмента интегрирана защитна концепция бронираният вариант на модела отговаря на специалните изисквания на службите за защита на официални лица и частните клиенти с особено високи изисквания към сигурността.

В основана на разработката на новото BMW Серия 7 като брониран автомобил е залегнала създадената от BMW Group иновативна концепция за защита. Това гарантира изключително висок стандарт на безопасност в съчетание с характерните за новото BMW Серия 7 високо ниво на комфорт в интериора, както и динамика на управлението и комфорт на возене. Интегрираната разработка и производство в специален производствен процес в завода на BMW Group в Динголфинг гарантират, че с бронираните автомобили на базата на новото BMW Серия 7 ще бъдат поставени нови стандарти.

Производството на модела ще се осъществява само в Динголфинг. Продажбите ще започнат през номеври, като луксозният седан се очаква в България преди края на 2022 г. Видео от дебюта на новата 7-Series можете да видите по-долу.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *