Фейслифт за BMW 3-Series: освежена визия, по-големи дисплеи и повече опции за индивидуализация

Като опция се предлагат Адаптивни LED фарове, които се разпознават по сините акценти във вътрешността.

Малко модели са толкова важни за гамата на BMW, колкото Серия 3. Не е изненада, че именно „тройката“ получава фейслифт днес, който се стреми да запази серията конкурентоспособна в сегмента на луксозните спортни седани, предлагайки няколко промени отвън, компенсирани от съществена актуализация на интериора. Допълнителен технологичен тласък се дава под формата на операционната система iDrive 8.

С ясно оформените повърхности, динамичните линии и големите въздухозаборници предната броня още по-интензивно допринася за спортната визия на новото BMW Серия 3 Седан и новото BMW Серия 3 Туринг. В допълнение към това новото оформление на фаровете и BMW бъбрековидната решетка осигурява още по-изразително присъствие. Серийните Full LED фарове вече са значително по-тесни, а благодарение на ясните контури и елементите на дневните светлини с формата на обърнато L изглеждат хармонични и модерни.

Като опция се предлагат aдаптивни LED фарове, които се разпознават по сините акценти във вътрешността. При нощния им дизайн сините елементи в долната част осигуряват характерна и висококачествена визия. Функционалността на адаптивните LED фарове включва и къси светлини, незаслепяващи Matrix дълги светлини, както и динамично регулиране на обсега и променливо разпределение на светлината. С леко променените си контури и новите двойни пластини BMW бъбрековидната решетка вече също изглежда още по-мощна. Под BMW бъбрековидната решетка висококачествен акцент поставят гланцирано черните въздухозаборници за охлаждане на спирачната система.

Фундаментална модернизация впечатлява и в интериора на новото BMW Серия 3 Седан и новото BMW Серия 3 Туринг. Типичната за марката ориентация към водача е интерпретирана по нов начин със серийния BMW Curved Display. Той се състои от 12,3-инчов информационен дисплей зад волана и 14,9-инчов контролен дисплей, които се сливат в един напълно дигитален дисплей с висока резолюция. Модерното оформление на кокпита е доминирано от напредничавата дигитализация и позволява значително редуциране на бутоните и регулаторите в полза на управлението с гласови команди и докосване.  

Прочети още:
Новото BMW 7-Series влезе в серийно производство

По нов начин е оформен и селекторът на серийната осемстепенна трансмисия Steptronic. Той е разположен на поле за управление на средната конзола заедно с бутона Старт/Стоп, контролера на iDrive, както и бутоните на контрола на шофирането, паркинг-спирачката и други автомобилни функции.

Част от серийното оборудване на новото BMW Серия 3 Седан и новото BMW Серия 3 Туринг е автоматичната климатична инсталация с тризоново управление. Климатичните функции се управляват с гласови команди или с докосване на контролния дисплей.

Освен това серийното оборудване е допълнено с автоматично затъмняващо се вътрешно огледало, пакет за съхранение и контрол на дистанцията при паркиране (PDC) със сензори на предната и задната броня. Освен това всички модели вече серийно са оборудвани с BMW Live Cockpit Plus включително навигационна система BMW Maps.

 За новото BMW Серия 3 Седан се предлагат три, за новото BMW Серия 3 Туринг дори четири Plug-in хибридни модела. Освен това се предлагат и по четири бензинови и четири дизелови двигателя с четири и шест цилиндъра. Сред тях е и четирицилиндров бензинов двигател, която вече е оборудван с интегриран в цилиндровата глава изпускателен колектор и модернизирана система за свръхпълнене за оптимизирано разгръщане на мощността.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *