728 x 90

Интересът към малки скутери в България расте с над 700 процента

Високите цени на горивата водят до няколко очаквани тенденции, които вече можем да потвърдим и чрез статистика. Освен покачващия се интерес към електрически автомобили, спокойно можем да говорим за надигаща се вълна от интерес към малки и икономични скутери. BTV обобщава данни на сайта за търговия OLX, които показват, че търсенията на малки скутери е

Високите цени на горивата водят до няколко очаквани тенденции, които вече можем да потвърдим и чрез статистика. Освен покачващия се интерес към електрически автомобили, спокойно можем да говорим за надигаща се вълна от интерес към малки и икономични скутери.

BTV обобщава данни на сайта за търговия OLX, които показват, че търсенията на малки скутери е нараснало със 736 процента през юни месец тази година в сравнение със същия месец на миналата година. Най-висок брой търсения са регистрирани в София, Враца и Габрово.

„Смятаме, че основните фактори за тези тенденции се откриват в постоянно покачващите се цени на горивата и природния газ. Високите цени принуждават хората да търсят алтернативни начини за транспорт. Това е и причината електрическите тротинетки и нискокубиковите скутери да са сред най-търсените продукти. Несигурната обстановка също е и предпоставка за запасяването с материали за огрев. Наблюдаваме обаче тенденция за покачване и в техните цени“, коментира Павлин Даскалов, Маркетингови операции в OLX.

Прочети още:
Ferrari обяви сервизна акция за дефектни спирачки

Данните показват и рекордно високо търсене на пелети, алтернативен начин за отопление на домакинствата. Само през юни месец тази година ръстът в търсенето е над 500 процента спрямо юни 2021 година. Отново най-много търсения са регистрирани в София, Пловдив и Варна.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *