728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Продават уникално Audi V8 D11 Turbo Quattro с 600 к.с. и ръчна кутия

Моделът Audi V8 е доста важен в историята на немската марка. Както името подсказва, това е първият модел на немците с V8 мотор, а освен това се превръща и в първия Audi автомобил с Quattro задвижване и автоматична скоростна кутия. Истински флагман за 80-те години на миналия век! Но екземпляра от снимките тук е малко

Моделът Audi V8 е доста важен в историята на немската марка. Както името подсказва, това е първият модел на немците с V8 мотор, а освен това се превръща и в първия Audi автомобил с Quattro задвижване и автоматична скоростна кутия. Истински флагман за 80-те години на миналия век!

Но екземпляра от снимките тук е малко по-различен. Произведен е през 1992 година и до голяма степен не е в оригинално състояние, но по възможно най-добрите причини. Фабричният V8 двигател е получил турбокомпресор и куп други преработки, а сега мощността му е около 600 к.с. Сменена е и скоростната кутия – поставена е 6-степенна „ръчка“ от Audi S4, а задвижването на четирите колела е запазено.

Прочети още:
Искат 400 000 евро за тази рядка Alpina B12 с ръчна кутия и V12 мотор

Някои от най-изненадващите доработки включват горивна помпа от Mercedes SLS AMG, както и интеркулер с водно охлаждане. Поставени са по-големи дюзи, както и изцяло нова изпускателна система. Автомобилът е цялостно пребоядисан в зелен цвят, а интериорът е запазен в почти оригинален вид.

Тази машина е обявена за продажба в Германия, като собственикът й е поставил цена от 42 000 евро. В обявата се казва, че тя подлежи на коментар, но надали може да бъде смъкнато много повече от няколко хиляди евро.

Вижте повече в оригиналната обява на немски език.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *