728 x 90

Audi и Lufthansa със съвместен проект в IT сферата

Луфтханза Индъстри Солюшънс, доставчик на ИТ услуги и дъщерно дружество на Луфтханза Груп, и Ауди обявиха старта на съвместна фирма  „amplimind’. След като бяха дадени официалните одобрения, учредяването се състоя през юли. amplimind ще започне да функционира в края на 2022 г. и има за цел да ускори цифровата трансформация на AUDI AG и индустрията

Луфтханза Индъстри Солюшънс, доставчик на ИТ услуги и дъщерно дружество на Луфтханза Груп, и Ауди обявиха старта на съвместна фирма  „amplimind’. След като бяха дадени официалните одобрения, учредяването се състоя през юли. amplimind ще започне да функционира в края на 2022 г. и има за цел да ускори цифровата трансформация на AUDI AG и индустрията за мобилност.

Специалистите по разработка на софтуер в amplimind се фокусират върху гъвкавата индивидуална разработка, интеграцията и експлоатацията на стратегически приложения, както и върху консултантски услуги в областта на ИТ сигурността и разработването на облачни платформи.

С amplimind Audi последователно напредва в своята ИТ стратегия NEXT:IT. Новото съвместно предприятие има за цел да повиши ефективността на основната собствена дейност в областта на разработването на софтуер. „Суверенитетът върху експертизата за разработване на софтуер ще придобие значително стратегическо значение през следващите години за цифровизацията на ефективни бизнес процеси“, казва Франк Лойдл, главен информационен директор (CIO) на AUDI AG.

Затова в рамките на своята стратегия за снабдяване Audi възнамерява в бъдеще да разработва съответните ИТ приложения и най-добрите цифрови проекти в областта на корпоративните ИТ предимно със собствени средства. „Искаме да изградим и осигурим необходимото ноу-хау в дългосрочен план съвместно със силен партньор“, казва Лойдл. По този начин новото съвместно предприятие разширява и портфолиото на A4nXT GmbH, която е основана през 2020 г. и е холдингово дружество на AUDI AG. По-специално, тя притежава дялове в млади иновативни компании и стратегически съвместни предприятия. amplimind допълва по този начин услугите на съвместното предприятие XL2, чийто фокус е върху консултантски и технологични услуги, свързани със SAP.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *