728 x 90

Официално: Audi във Формула 1 от 2026 година

Вече е напълно официално, че Audi ще участва в най-интригуващата автомобилна надпревара от 2026 г. Обявено по време на пресконференция преди Гран при на Белгия, навлизането на марката във сериите се дължи най-вече на предстоящото преминаване на шампионата към устойчивост с нови технически правила, които ще се прилагат от 2026 г. Крайната цел на Формула

Вече е напълно официално, че Audi ще участва в най-интригуващата автомобилна надпревара от 2026 г. Обявено по време на пресконференция преди Гран при на Белгия, навлизането на марката във сериите се дължи най-вече на предстоящото преминаване на шампионата към устойчивост с нови технически правила, които ще се прилагат от 2026 г. Крайната цел на Формула 1 е да стане въглеродно неутрална до края на десетилетието, което е в съответствие със стратегията на Audi.

„Моторният спорт е неразделна част от ДНК на Audi“, коментира по време на пресконференцията Маркус Дюсман, председател на Управителния съвет на Audi. „Формула 1 е едновременно глобална сцена за нашата марка и изключително предизвикателна лаборатория за развитие. Комбинацията от висока производителност и конкуренция винаги е двигател на иновациите и трансфера на технологии в нашата индустрия. С новите правила сега е подходящият момент да се включим. В крайна сметка и Формула 1, и Audi преследват ясни цели за устойчивост.”

Прочети още:
Официално: 24 старта във Формула 1 догодина

Audi също така обяснява, че вижда огромен маркетингов потенциал във Формула 1, тъй като събитията в неговия календар са сред най-популярните в света. Само през 2021 г. повече от 1,5 милиарда телевизионни зрители са гледали състезания от Формула 1 и популярността на шампионата продължава да расте на пазари като Китай и САЩ, ключови региони за Audi. Присъствието на Формула 1 в социалните медии също нараства с много висок темп.

В официалното съобщение липсва информация за партньора на Audi във Формула 1, но колегите ни от Motorsport.com съобщават, че германският производител е готов да се свърже със Sauber. Сделка между двете страни ще даде подкрепа на заводско ниво на Sauber за първи път, откакто BMW напусна F1 в края на 2009 г. Audi казва, че официално съобщение за това с кой отбор ще работи ще бъде публикувано преди края на годината.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *