728 x 90

Audi A4 става A5? Немците променят номенклатурата на електрическите си модели!

Според слухове в автомобилния бранш Audi пренарежда имената на своите серии и разделя моделите с двигатели с вътрешно горене и електромобилите. Това предположение се въртеше в мелницата на слуховете от дълго време, сега по въпроса пише и британският Autoexpress. Твърди се например че, новото поколение на Audi A4 с двигатели с вътрешно горене вече нямало

Според слухове в автомобилния бранш Audi пренарежда имената на своите серии и разделя моделите с двигатели с вътрешно горене и електромобилите.

Това предположение се въртеше в мелницата на слуховете от дълго време, сега по въпроса пише и британският Autoexpress. Твърди се например че, новото поколение на Audi A4 с двигатели с вътрешно горене вече нямало да се нарича A4, а ще бъде част от серията A5.

Audi A4 e-tron от 2024 г.

Всички модели с двигатели с вътрешно горене от гамата в бъдеще щели да имат нечетен номер, а всички електрически да носят четно число плюс означението „e-tron“. Съответно A4, който наскоро беше засечен от нашия ловец на маскирани новости във версии седан и комби (вижте галерията), би трябвало да дебютира на пазара като Audi A5. След това изцяло електрическият Audi A4 e-tron ще има премиера през 2024 г. Все още не е ясно какво ще правят в Audi с названието „Sportback“ – вероятно ще остане в сила, за да се прави разлика между A5 Coupé и A5 Sportback, а след това бившите автомобили A4 ще бъдат добавени като „A5″ и „A5 Avant“. Същото ще се случва и с по-мощните S-версии.

SUV моделите демонстрират новата номенклатура на Audi

В резултат на това новото Audi A6, което ще получи фейслифт през 2023 г., може да стане A7. Електрическите Audi A6 (Sportback?) e-tron и A6 Avant e-tron ще последват през 2024 г. Освен това от Audi наскоро потвърдиха особено мощен RS6 e-tron за 2024 г. Audi вече използва новата номенклатура при SUV моделите. С Audi Q6 e-tron и Q6 Sportback e-tron базираната в Инголщат фирма ще излезе на пазара с клонинг на Porsche Macan върху платформата PPE и като уникално предложение – със SUV-купе. Компанията с четирите пръстена наскоро направи подобно нещо с e-tron моделите, повишени в ранг до Q8 e-tron и Q8 Sportback e-tron. Малките електрически SUV също имат четен номер и добавката „e-tron“: Audi Q4 e-tron и Q4 Sportback e-tron. 

От Audi все още не са излезли със становище по въпроса.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *