728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Агенция Пътна инфраструктура платила 1.225 милиона лева за… местене на конуси

Агенция Пътна инфраструктура е изразходвала 1.225 милиона лева от бюджета си през последните две години за преместване на конуси в района на Владая и село Драгичево. Това стана ясно от общинския съветник Симеон Ставрев, цитиран от Stolica.bg. Става въпрос за преместване на конуси според натовареността на трафика по трасето София – Перник. Маневрата е известна

Агенция Пътна инфраструктура е изразходвала 1.225 милиона лева от бюджета си през последните две години за преместване на конуси в района на Владая и село Драгичево. Това стана ясно от общинския съветник Симеон Ставрев, цитиран от Stolica.bg.

Става въпрос за преместване на конуси според натовареността на трафика по трасето София – Перник. Маневрата е известна като реверсивно движение – две ленти се оставят в по-натоварената посока, за да се облекчи трафикът. Междувременно, ремонтът продължава в определени отсечки. Тази дейност по местене на конусите е струвала на АПИ 1.255 милиона лева за около 24 месеца, според Ставрев.

„Това натоварване значително ще намалее при довършване на Софийския околовръстен път в участъка между Люлин и Бъкстон, защото преминаването от пътен възел Перник на автомагистрала Струма до южна София ще е по-бързо по магистрала Струма и после по разширеното околовръстно“, коментира Ставрев.

Прочети още:
Започва ремонт и по магистрала Марица

„Това няма да натовари толкова държавния бюджет, но ще реши поне половината от проблема – задръстванията от Овча купел и Горна баня в северна посока. АПИ трябва да намерят работещо решение за пътния възел при края на АМ Люлин и СОП, за да не се образуват задръствания на кръговото, където ще се събират едновременно два шестлентови пътя“, коментира той.

„Вместо да строи базовата инфраструктура, АПИ се занимава да дава пари за местене на колчета. И то не малко пари“, добавя Ставрев.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *