728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Искат 400 000 евро за тази рядка Alpina B12 с ръчна кутия и V12 мотор

Alpina от десетилетия насам създава някои от най-екзотичните продукти, базирани на серийни модели BMW. Чудесен пример за това е B12 от началото на 90-те години, която се предлага в две версии – или на базата на тогавашната Серия 7, или на базата на тогавашната Серия 8. Попаднахме на обява за продажбата на един от само

Alpina от десетилетия насам създава някои от най-екзотичните продукти, базирани на серийни модели BMW. Чудесен пример за това е B12 от началото на 90-те години, която се предлага в две версии – или на базата на тогавашната Серия 7, или на базата на тогавашната Серия 8.

Попаднахме на обява за продажбата на един от само 57 екземпляра от т.нар. Alpina B12 Manual. С други думи, автомобил, изграден на основата на 850i, но с ръчна скоростна кутия и куп подобрения. Както можете да видите от снимките, състоянието на колата е на практика неразличимо от ново.

Причината за това е много проста. Тук не става въпрос за реставрация, а за добре съхранен оригинален екземпляр от Alpina B12. Пробегът на колата е малко под 9000 километра, а видимо не откриваме каквито и да е забележки.

Прочети още:
БГ пазар: Продават Lancia Thema 3.0 CRD за 16 300 лева

Моторът под предния капак има работен обем от 5.7 литра, разпределени между 12 цилиндъра. Мощността е 416 к.с., а пиковият въртящ момент достига 570 Нм.

Супер рядката комбинация от V12 мотор, ръчна кутия и купе каросерия, които в допълнение идват с на практика заводско състояние, означават само едно – много висока цена. В обявата фигурира цена от 400 000 евро. Вижте повече на този линк.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *