728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Удобство и безопасност – водещите причини за избор на всесезонни гуми

Проучването е проведено в четири държави: Германия, Франция, Италия и Полша.

Повече от половината от европейските шофьори, които използват всесезонни гуми, ги избират поради удобството, което им предоставят, тъй като не е нужно да бъдат подменяни два пъти годишно.

Друга причина, според ново проучване проведено от Nokian Tyres през последната година, е безопасността. 50 процента от запитаните вярват, че всесезонните гуми са достатъчно надеждни, за да се използват целогодишно по европейските пътища. Проучването е проведено в четири държави: Германия, Франция, Италия и Полша.

„Нарастващата нужда от допълнителна безопасност в неочаквани условия на мокра и заснежена настилка, дори и извън сезона, е една от основните причини поради която много европейски автомобили са снабдени с гуми, които могат да се справят с разнообразните метеорологични условия“, казва Катя Виденман, ръководител Маркетинг в Nokian Tyres за Европа.

Сцеплението, добрата устойчивост на износване и характеристиките за безопасност в зимни условия, в променлива среда, също са били сред най-важните за потребителите свойства.

Обикновено високите цени на всесезонните гуми са сред причините за домакинствата все още да предпочитат сезонни модели. Удобството е основен фактор за италианските шофьори, 70 процента се съгласяват, че това е водещо за тях до голяма степен; следвани от 63 процента от германските шофьори.

За поляците безопасността е най-важният фактор, като 74 процента от запитаните смятат, че всесезонните гуми са достатъчно безопасни за всички сезони, следвани от французите и италианците с 56 и 54 процента съответно.

Прочети още:
Nokian: Електрическите автомобили изискват специални гуми

Участниците в проучването обаче все още желаят някои подобрения във всесезонните гуми. Най-голямото им желание е производителите да подобрят ефективността при разхода на гориво, следвано от добрата устойчивост на износване, както и цената за покупка.

Що се отнася до шофирането на сняг и киша, особено италианските шофьори (41 процента) имат притеснения, както и немските и френските (34 процента и 35 процента съответно), понеже вярват, че метеорологичните условия на местата където живеят все пак изискват свойства, подходящи за зимата.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *