728 x 90

Alfa Romeo Tonale получава плъг-ин хибридно задвижване за България

Италианската премиум марка изпрати успешна 2022 г. с ръст на продажбите у нас и стартира 2023 г. с лансиране на Tonale PHEV Q4 на българския пазар. Alfa Romeo навлиза на висока скорост в новата 2023 г. с пазарно лансиране на топмодела Tonale PHEV Q4 с мощност 280 конски сили, задвижване на четирите колела и пробег

Италианската премиум марка изпрати успешна 2022 г. с ръст на продажбите у нас и стартира 2023 г. с лансиране на Tonale PHEV Q4 на българския пазар.

Alfa Romeo навлиза на висока скорост в новата 2023 г. с пазарно лансиране на топмодела Tonale PHEV Q4 с мощност 280 конски сили, задвижване на четирите колела и пробег от 80 км в изцяло електрически режим. Първите екземпляри от най- високотехнологичния автомобил на марката се очакват на българския пазар през първото тримесечие на 2023 г. в продължение на успешното лансиране на Tonale. Той се превърна в най-търсения модел на италианската премиум марка веднага след пускането в продажба през втората половина на 2022 г. със задвижване тип MHEV бензин и дизел. У нас за първи път клиентите на Alfa Romeo имат възможността да притежават иновативния автомобил по иновативен начин на лизинг без първоначална вноска – нова финансова услуга, предлагана ексклузивно за Tonale.

Гамата на Tonale предлага мощност от 130 до 280 к.с.

Въвеждането на пазара на модела допринесе за успешната 2022 г. за марката в България. У нас Alfa Romeo регистрира ръст на продажбите от 42% в сравнение с 2021 г. С лансирането на върховото изпълнение с Plug-in задвижване в началото на 2023 г. моделната гама на Tonale е изцяло завършена. В изключително конкурентния сегмент на компактните SUV автомобили Alfa Romeo осигурява неподражаем италиански стил, безкомпромисно качество, традиционната за марката спортна динамика и образцово пътно поведение в комбинация с най-нови технологии за свързаност, безопасност и асистенция. Гамата задвижващи системи предлага избор от електрифицирани бензинови хибридни двигатели MHEV и PHEV, както и конвенционална дизелова версия. Мощността им варира от 130 до 280 конски сили, като тягата се предава към предните или четирите колела с автоматични трансмисии с 6 или 7 предавки.

Прочети още:
Бош отчита значителен финансов ръст в България

Лукс и високи технологии

В допълнение на италианското инженерно изкуство и неповторимия дизайн Tonale предлага комфортно настаняване в луксозен интериор с първокласни материали като висококачествен текстил, алкантара и кожа с перфорации, а седалките могат да бъдат с електрическо регулиране и запаметяване на позицията на водача. Той работи в изцяло дигитализиран кокпит с най-големите цветни дисплеи в сегмента (общ размер 22,5 инча), като може да използва и зарежда мобилния си телефон с безжично свързване към автомобила. Паркирането в градски условия се улеснява от предлаганите 360-градусов изглед с камери и система за предупреждение за наличие на обекти в „слепите“ зони на видимост. В извънградски условия водачите ще се възползват от комфорта на други нови технологии като автоматични матрични LED светлини и системи за автономно шофиране от второ ниво.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт