728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Босът на Toyota: „Ако ДВГ загине, сегашният бизнес модел в индустрията ще рухне“

По думите му електрическите возила са по-замърсяващи от тези с ДВГ поради факта, че в голяма част от света електрическата енергия се добива все още от твърди горива.

Ръководителят на дейността на Toyota – Акио Тойода, коментира намеренията на японското правителство да спре продажбата на коли с двигатели с вътрешно горене от 2035 година.

В доста остро и критично изказване Тойода нападна твърде рязкото преминаване към електрическа енергия в автомобилната индустрия. Според него, страна като Япония може да остане без ток, ако автомобилният транспорт премине на ток.

За да се подсигури нужната инфраструктура, коментира Тойода, цитиран от The Wall Street Journal, страната ще трябва да инвестира между 135 и 350 милиарда долара в кратки срокове.

Освен това, по думите му електрическите возила са по-замърсяващи от тези с ДВГ поради факта, че в голяма част от света електрическата енергия се добива все още от твърди горива чрез горивен процес.

„Когато политиците излиза и казват: ‘Да се отървем от всички автомобили, използващи бензин’, разбират какво значи това? Настоящият бизнес модел на автомобилната индустрия ще рухне, ако правителството настоява да забрани бензиновите превозни средства,“ казва още Тойода.

В още един свой довод, Тойода изтъква, че електрическите превозни средства са твърде скъпи, което пък може да изиграе негативен ефект за индустрията и буквално да я срине, довеждайки до загубата на милиони работни места.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget