70 години комбита от Peugeot

Наскоро Peugeot представи изцяло новия 308 SW, модел с изразен силует, който  демонстрира отличителен профил и изтънчена задна част. Ефективен и ултрамодерен автомобил предлагащ предимствата на сегмента на компактните комби модели. Съвременният комби автомобил е по-оборудван, по-мощен, по-привлекателен и по нищо не отстъпва на останалите леки автомобили. Същевременно той запазва онова, което винаги е правило

Наскоро Peugeot представи изцяло новия 308 SW, модел с изразен силует, който  демонстрира отличителен профил и изтънчена задна част. Ефективен и ултрамодерен автомобил предлагащ предимствата на сегмента на компактните комби модели.

Съвременният комби автомобил е по-оборудван, по-мощен, по-привлекателен и по нищо не отстъпва на останалите леки автомобили. Същевременно той запазва онова, което винаги е правило този сегмент специален: издължен силует и голям товарен обем.

Малко история

Първият комби автомобил Peugeot датира от 1949 г. – годината, през която е лансиран Peugeot 203. По това време сегментът все още прохожда и никой не знае дали наистина има клиенти за този тип автомобили. Но марката на Лъва съзнава, че се е заела с нещо важно до такава степен, че предлага две версии на своя комби модел Peugeot 403: семеен комби автомобил и базова лекотоварна версия.

Тези модели са толкова добре приети, че Peugeot получава стимул да доразвие своето предложение. Още през 1956 г. базираният в Сошо производител лансира Peugeot 403 комби, който също се предлага като семеен комби автомобил и лекотоварна версия. През 1962 г. той е заменен от Peugeot 404 комби, докато Peugeot 203 комби изчаква до 1965 г., когато излиза приемникът Peugeot 204.

Историята продължава и с течение на времето се пишат нови глави: Peugeot 304 и 504 комби през 70-те, Peugeot 305, 505 и 405 комби през 80-те, Peugeot 306 и 406 SW през 90-те години. В началото на новия век Peugeot доразвива предложението с два оригинални модела: Peugeot 206 SW, който идва в особено малък размер за комби автомобил, и Peugeot 307 SW, който възражда някои добри идеи, познати от минивановете.

Списъкът продължава със SW версиите на първия Peugeot 308 и Peugeot 407, както и първото и второто поколение Peugeot 508. С всички тези модели вероятно не е преувеличено да се каже, че почти всеки може да извика някаква форма на Peugeot комби в спомените си.

Новият Peugeot 308 SW: следващата глава

Прочети още:
Mercedes W124 става все по-търсен, цената му не спира да расте

През 2021 г. нов комби автомобил Peugeot излиза на сцената: новият Peugeot 308 SW. Подобно на седана, на който е базиран, този модел несъмнено е един от най-привлекателните автомобили в своя сегмент.

608 литра товарен обем и дори 1634 литра с напълно сгъната задна седалка: в багажника на Peugeot 308 SW има много място, дори изобилие от пространство! Новият Peugeot 308 SW е също практичен, със задна седалка (делима в съотношение 2/3-1/3), която може да бъде сгъната директно от багажника с помощта на бутони от двете страни.

Междуосието на новия Peugeot 308 SW е удължено с 55 мм в сравнение със седана. Тази промяна осигурява повече пространство за пътниците отзад, а също придава на автомобила по-солиден силует, който изглежда здраво стъпил на четирите си колела.

Независимо дали е седан или SW, новият Peugeot 308 има 10-инчов 3D дигитален дигитален панел и иновативен 10-инчов централен сензорен екран с висока резолюция с новия Peugeot i-Connect Advanced. Напълно конфигурируеми лостчета „i-toggles“ заменят традиционните физически бутони за управление. Малкият волан, друга неделима част от Peugeot i-Cockpit, позволява на водача да се почувства едно цяло с автомобила.

Първите бройки на новия Peugeot 308 SW ще поемат по пътищата през следващата година. Peugeot ще предлага няколко двигателя от момента на лансирането, включително два plug-in хибридни двигателя с мощност 180 и 225 к.с.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget