728 x 90

Русенец регистрира у нас 383 коли на румънци, ще връща 3.9 млн. лв.

В полза на държавата се отнемат налични автомобили, паричната равностойност на 383 МПС и пазарната стойност на дружествени дялове.

С Решение на Окръжен съд – Русе се отнема имущество в размер на 3 901 017 лв. от Владимир Ганев и свързани с него дружества, съобщи Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Проверката срещу Ганев е започнала след привличането му като обвиняем за данъчни престъпления – търговските му фирми нямат приходи, нито подадени годишни данъчни отчети, но въпреки това са извършвали сделки с моторни превозни средства.

За 10-годишния проверяван от Комисията период Ганев също няма законни източници на доходи. Самият той е посочил пред съда, че всички автомобили са на румънски граждани и той не е предоставял пари за покупката им, за такси, застраховки и др. Автомобилите са били прехвърляни на български граждани или фирми. За посредническата си дейност, Ганев е получавал по 10 лв. на автомобил.

Прочети още:
Mazda Epic Drive Türkiye - магическият път на борда на CX-60 плъг-ин хибрид и CX-5 дизел

В хода на съдебното производство е установено, че фирмите, контролирани от Ганев, не са разполагали със собствени средства за придобиването на автомобилите, нито дори са имали банкови сметки. От съдебно-икономическите експертизи е доказано, че претенцията на КПКОНПИ за отнемане на незаконно придобито имущество е основателна.

В полза на държавата се отнемат налични автомобили, паричната равностойност на 383 МПС и пазарната стойност на дружествени дялове. Ганев е осъден да заплати и всички съдебни разноски по делото. Решението на ОС – Русе е влязло в сила, издаден е и изпълнителен лист.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *