728 x 90

Нарисуваха серийна версия на новата Lada Niva с турбо мотор

Според първите спекулации, новата Niva ще се оборудва с 1.3-литровия турбо мотор, който Renault разработи съвместно с Daimler.

По-рано този месец Renault обяви сериозни намерения за Lada, потвърждавайки ново поколение на офроудъра Niva за 2024 година. Тогава бяха разпространени ранни скици, които се превръщат в сериен модел чрез тези компютърни рендъри.

Изображенията идват от руското издание Kolesa.ru и ни представят как може да изглежда джипката, когато се появи на пазара. Тук е представена версия на Niva с 4 врати и малко по-дълго междуосие.

Първото официално изображение на модела от преди няколко дни загатва за ретро дизайн и познатите компактни размери. За жалост, феновете на модела ще трябва да изчакат чак то 2024 година, за да видят финалния сериен продукт.

Според първите спекулации, новата Niva ще се оборудва с 1.3-литровия турбо мотор, който Renault разработи съвместно с Daimler. Агрегатът се предлага в различни мощностни версии и се поставя основно на компактни автомобили.

Новата Niva ще се качи на платформата CMF-B, която се използва и от моделите на Dacia. Предполага се, че турбо моторът ще има мощност 150 к.с. и ще се предлага с вариаторна кутия от Jatco.

Най-вероятно ще има и по-евтина базова версия, която ще използва остарял 1.8-литров атмосферен мотор със 122 к.с. Тук трансмисията ще е 6-степенна ръчка, а и двете версии ще разполагат с 4х4 задвижване.

В момента Lada продава два модела, които носят името Niva. Офроуд моделът, който води началото си от 1977 година, се продава под името Niva Legend. Разработката, която руснаците направиха с General Motors преди време, а преди седмици беше обновена, носи името Niva Travel.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт