728 x 90

2023 Skoda Superb ще разполага с чисто нов интериор и последните ДВГ от VW Group

Четвъртото поколение на Skoda Superb, пето, ако вземете предвид оригиналния модел от 1934-1949 г., ще излезе на пазара най-късно през 2023 г., но вече имаме първи данни за чисто новото возило. Нов репортаж на Auto Express има за цел да хвърли светлина върху това как автомобилът от Млада Болеслав ще се развива за следващата си

Четвъртото поколение на Skoda Superb, пето, ако вземете предвид оригиналния модел от 1934-1949 г., ще излезе на пазара най-късно през 2023 г., но вече имаме първи данни за чисто новото возило. Нов репортаж на Auto Express има за цел да хвърли светлина върху това как автомобилът от Млада Болеслав ще се развива за следващата си итерация, като първите данни са, че се очаква още едно порастване в размерите.

Вече беше официално потвърдено от шефа на компанията Томас Шефер, че Superb отново ще се появи както като лифтбек, така и като комби фургон. Новият Superb ще се предлага с финалното поколение двигатели с вътрешно горене на Volkswagen Group. Очакват се по-ефективни бензинови и дизелови двигатели, за да се спазят разпоредбите на Евро 7, които вероятно ще влязат в сила през 2025 г.

Ранните скици на дизайна разкриха, че Skoda няма да разтърси пазара с коренно нова визия. По-скоро еволюционният подход ще доведе до по-остри линии и малко по-спортна осанка.

Твърди се, че най-големите промени ще настъпят в кабината, където обновеният Superb ще получи изцяло нов интериор. Шефер казва пред Auto Express, че „интериорът на колата е огромна крачка напред“, добавяйки, че той „ще носи нашия нов потребителски език, който се простира до това, което докосвате и чувствате.“ С други думи, Superb ще е първоносителят на чисто новия интериорен дизайнерски език, който след това ще видим и в новия Kodiaq.

Производството на Superb ще се премести от Квасини в Чехия към ремонтираната фабрика на VW Group в Братислава в Словакия, където автомобилът ще споделя поточната линия със следващия Passat.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт