728 x 90

Volkswagen загатна за новия Amarok, ще се базира на Ford Ranger

Новият Amarok ще бъде тясно свързан със следващия Ranger, но германците са обещали изцяло индивидуален дизайн, който вече можем да видим, съдейки по наличната скица.

Преди малко повече от година Volkswagen пусна първия тийзър на следващото поколение Amarok. Той представяше модела по-скоро под формата на концептуална дизайнерска скица, но сега имаме по-реална представа за дизайна.

Докато оригиналният тийзър изобразява пикапа само с две врати, новият преглед на Amarok показва работния кон в конфигурация с двойна кабина. Камионетката е снабдена и с релси на покрива, LED светлини и ролбар в товарния отсек.

Ако сте фенове на това, което виждате до момента, то най-вероятно ще трябва да благодарите и на Ford за модела от второ поколение. Ако не беше платформата на Ranger, VW най-вероятно щеше да сложи край на своя Amarok.

Да, новият Amarok ще бъде тясно свързан със следващия Ranger, но германците са обещали изцяло индивидуален дизайн, който вече можем да видим, съдейки по наличната скица.

Говори се, че VW работи и по еквивалент на Ranger Raptor, вероятно наречен Amarok R, който да се присъедини към мощните версии на автомобили и джипове като Golf, T-Roc, Tiguan, Arteon и Touareg. Твърди се, че моделът ще има около 300 конски сили.

Като напомняне, второто поколение Amarok ще бъде пуснато на пазара през 2022 г., след като влезе в производство в завода на Ford в Силвъртън в Южна Африка, където ще бъде сглобен и новият Ranger.

За да подготви съоръжението за двата пикапа, Ford обяви в началото на миналия месец план за инвестиране на повече от 1 милиард долара в своите производствени операции в Южна Африка, за да създаде нови работни места и да разшири производствения капацитет.

Това са необходими инвестиции, тъй като Ranger и Amarok ще бъдат продавани в повече от 100 страни по целия свят, припомнят от Motor1.com.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт