728 x 90

Обновление за Renault ZOE – вече и със стандартна автоматична аварийна спирачка

Електроенергията се съхранява в 52-кВч батерия, която осигурява пробег с едно зареждане до 385 километра по цикъла WLTP.

Renault обнови изцяло електрическия си автомобил ZOE за 2022 моделна година. Компактният автомобил с нулеви локални вредни емисии вече ще се предлага в три нива на оборудване – Equlibre, Evolution и Iconic.

Започвайки от equilibre, автомобилът разполага стандартно със системата AEBS (система за автоматично аварийно спиране) и 22 кВ зарядно устройство за променлив ток, а като опция ще са налични безключово отваряне и стартиране на колата, климатик, 10-инчов TFT дисплей и други. Цената във Франция след субсидия от 6000 евро е 27 700 евро.

Ниво на оборудване Evolution надгражда оборудването със система за разпознаване на пътни знаци, предупреждение за напускане на лентата и асистент за поддържане на лентата. Налични са и задни сензори за паркиране и автоматичен климатик, а стандартният 7-инчов мултимедиен дисплей включва и навигационна система. Цената във Франция след субсидия е 29 800 евро.

Най-високото ниво на оборудване в гамата е Iconic с нови 17-инчови тъмни алуминиеви джанти. Предната решетка и апликациите около фаровете за мъгла вече са в златист цвят, докато в долната част на вратите има нова странична емблема. В интериора място намират нови декорации, които кореспондират с екстериора. Както и преди, мултимедийният дисплей се предлага и в по-голяма 9,3-инча версия с вградена навигация. ZOE Iconic се предлага във Франция на цени от 30 900 евро с включен ДДС и държавен стимул.

Renault не споменава за каквито и да е промени по задвижващата система на ZOE. Първите две нива на оборудване ще се предлагат с електромотор с максимална мощност от 110 к.с., а върховият модел получава електродвигател със 135 к.с. Електроенергията се съхранява в 52-кВч батерия, която осигурява пробег с едно зареждане до 385 километра по цикъла WLTP. ZOE запазва и опционалната си възможност за DC зареждане с мощност от 50 кВ.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт