728 x 90

Най-вероятно така ще изглежда новият Opel Astra

Следващото поколение на Astra, чиито дизайн и цялостно проектиране са дело на специалистите на германската марка в Рюселсхайм, ще се предлага като хечбек и комби.

Opel работи по изцяло ново поколение Astra за европейския пазар. Немският хечбек ще разполага с френски корени, тъй като Opel вече е част от PSA Group, който от своя страна образува Stellantis заедно с FCA. Нови неофициални изображения, дело на колегите ни от Kolesa.ru, показват как най-вероятно ще изглежда новата Astra „Бъдещата Astra ще разкрие вълнуваща нова глава в 30-годишната история на нашия успешен модел в компактния клас“, посочи главният изпълнителен директор на Opel Михаел Лошелер. „Уверени сме, че следващото поколение на Opel Astra ще направи силно впечатление и ще привлече много нови клиенти към марката.“

Както беше съобщено по-рано, предницата на Astra ще последва новите Mokka и Crossland по отношение на своя дизайн, като ще получи отличителния облик с името Vizor. Новата Astra ще мине изцяло към технологии от концерна PSA, от който Opel e вече официално част. Архитектурата EMP2 е доста гъвкава и позволява интеграцията на електрифицирани задвижващи системи. Именно там се крие разковничето, което може да позволи на инженерите от Рюселсхайм да подготвят нов горещ хечбек, слухове за какъвто имаше преди месеци.

Следващото поколение на Astra, чиито дизайн и цялостно проектиране са дело на специалистите на германската марка в Рюселсхайм, Германия, ще се предлага като динамичен хечбек с пет врати и универсален комби модел Sports Tourer. Новото попълнение в гамата продължава активната продуктова офанзива на Opel и ще даде сериозен тласък на процеса на електрификация на цялата продуктова гама на марката. Производството на новата Astra ще започне тази година в завода в Рюселсхайм.

Според предварителни данни от Autocar OPC моделът ще получи задвижването на сегашния Opel Grandland X Plug-In Hybrid4. Ако това в действителност се случи, ни очаква хечбек с максимална мощност от почти 300 к.с. и задвижване на четирите колела. Съдейки по електрифицирания кросоувър, динамичните показатели на Astra би трябвало да са доста добри. Ускорението от място до 100 км/ч трябва да става за под 6.5 секунди, а максималната скорост ще е около 220 км/ч.

Под ламарините си Astra OPC ще крие 1.6-литров турбо мотор, подпомаган от два електромотора. Системата е от типа плъг-ин, което значи, че хечбекът ще може да се движи и само на ток до около 50 километра. Трансмисията ще е само една – 8-степенен автоматик.

Що се отнася до стандартната Astra, не се очаква тя да получи чисто електрическа версия на този етап. Плъг-ин хибридното задвижване обаче може да се смята за сигурно.

Настоящата Astra заедно с Insignia са последните модели на Opel без никакво влияние на PSA, тъй като са създадени под управлението на General Motors.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт