728 x 90

Дебют за Mitsubishi Outlander: платформа от Nissan, 2.5 мотор и CVT

Outlander не е ясно дали ще се появи на пазара в Европа като показаният модел до момента касае само Северна Америка.

Mitsubishi показа изцяло новото поколение на глобалния си модел Outlander. Това е първият продукт, който марката разработва върху платформа и технологии от компаниите Renault и Nissan.

Предшественикът се продаваше в почти непроменена форма от 2012 година. Чисто новият Outlander споделя обща архитектура с Nissan X-Trail (или Rogue за САЩ) и използва задвижващи агрегати от японските си колеги.

На този етап големите новини са две. Outlander не е ясно дали ще се появи на пазара в Европа като показаният модел до момента касае само Северна Америка.

Освен това, отново засега, не се предлага хибридна система, която беше най-големият коз на предишния Outlander. Очаква се все пак PHEV задвижване да се появи до месеци.

Иначе новият Outlander е повлиян значително от концепта Engelberg Tourer по отношение на своя дизайн. Голяма част от предницата се пренася от прототипа почти без промени.

Влиянието от Nissan пък се усеща изключително силно в кабината. Централния екран за инфотейнмънт системата, както и управлението на климатроника, са на практика идентични с тези на модели на Nissan.

Outlander ще се предлага стандартно с три реда седалки и общо седем места. Срещу доплащане пък може да се поръча и 3-зонов климатроник за купето.

Задвижването засега идва от един единствен агрегат. Това е 2.5-литров атмосферен бензинов двигател, който работи в тандем със CVT кутия. Мощността е 181 к.с., а въртящият момент достига 245 Нм.

Стандартното оборудване включва разпознаване на пътни знаци, автоматични дълги светлини, автоматично аварийно спиране и доста други системи.

Засега няма обявени цени, но се очаква новият Outlander да запази позицията си на един от най-достъпните 7-местни SUV модели в САЩ. Дали ще го видим и в Европа, предстои да разберем.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт