728 x 90

Новата Mazda CX-5 ще бъде с редови 6-цил. мотор и RWD платформа

Доста се изписа за следващото поколение Mazda CX-5. Най-продаваният модел в състава на японската марка се очаква да бъде реконструиран изцяло за новата си генерация, а това ще донесе много промени под ламарините. Може би най-голямата новина за кросоувъра е, че той ще бъде базиран на нова платформа и ще бъде задвижван от редови 6-цилиндров

Доста се изписа за следващото поколение Mazda CX-5. Най-продаваният модел в състава на японската марка се очаква да бъде реконструиран изцяло за новата си генерация, а това ще донесе много промени под ламарините.

Може би най-голямата новина за кросоувъра е, че той ще бъде базиран на нова платформа и ще бъде задвижван от редови 6-цилиндров мотор. Посредством презентация пред журналисти в Австралия, управляващият директор на Mazda Австралия – Винеш Бхинди, потвърди информацията.

„Mazda продължава да инвестира във високоефективни двигатели с вътрешно горене, със SkyActiv-X и новото поколение 6-цилиндрови двигатели, които ще задвижват нашите продукти от ново поколение, включително CX-5.“

Макар и потвърдена, информацията за новата платформа и редовите „шестаци“ в момента е оскъдна. В доклад от началото на тази година се казва, че автомобилният производител ще започне лансирането на обновения модел с платформа със задно предаване от края на 2022 година. Очаква се клиентите да могат да избират от бензинови, дизелови и хибридни версии.

Новата Mazda 6 се очаква също през 2022 година, посочва авторитетното японскo онлайн издание Nikkei Asia. Най-смелите слухове сочат и евентуална поява на двуврата версия с форма на класическо купе, но това засега е по-скоро в сферата на спекулациите.

Първи анализи на специалисти сочат, че Mazda ще се цели в производители като BMW, Mercedes и Volvo. Това означава, че Mazda6 ще дръпне нагоре ценово и ще се приближи до модели като 3-та Серия и C-Class.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт