728 x 90

Новата Mazda2 се оказа ребрандирана Toyota Yaris

Докато предишното поколение на Toyota Yaris, продавано в Северна Америка, беше по същество Mazda2 с различна емблема, обратното ще се случи с новите поколения на моделите, продавани в Европа. Потвърждавайки слуховете от преди около година, четвъртото поколение Mazda2 кацна на Стария континент като Yaris с лого на Mazda. Връзката между двата японски автомобилни производителя позволява

Докато предишното поколение на Toyota Yaris, продавано в Северна Америка, беше по същество Mazda2 с различна емблема, обратното ще се случи с новите поколения на моделите, продавани в Европа. Потвърждавайки слуховете от преди около година, четвъртото поколение Mazda2 кацна на Стария континент като Yaris с лого на Mazda.

Връзката между двата японски автомобилни производителя позволява на Mazda да пусне първия си пълен хибрид в Европа, присъединявайки се към няколко меки хибридни превозни средства и пристигайки преди новото семейство PHEV, планирано за пускане на пазара от 2023 г. Самозареждащият се субкомпактен хечбек стартира в електрически режим благодарение на батерията, захранваща електрически двигател, който произвежда 79 конски сили.

Е-моторът работи заедно с атмосферен, трицилиндров бензинов двигател, който има 1.5-литров работен обем и 91 к.с. Комбинираната мощност на двата агрегата е 114 к.с., което е напълно достатъчно за малък хечбек, ориентиран към града, какъвто е Mazda2. Електрифицираната задвижваща система позволява на хечбека да ускори до 100 км/ч от място за 9.7 секунди и да достигне максимална скорост от 175 км/ч.

В зависимост от размера на колелата (15 или 16 инча), хибридът ще изразходва до 3.8 литра в комбинирания цикъл WLTP и ще отделя само 87 г/км в най-пестеливата си конфигурация. Тъй като се зарежда сам, хибридният задвижващ агрегат на автомобила върши цялата работа и знае как да разпредели мощността, за да създаде перфектния баланс между горивна ефективност и производителност, казват от Mazda.

Фирмата ще продава своя ребрандиран Yaris с избор от три нива на оборудване: Hybrid Pure, Hybrid Agile и Hybrid Select. Товарният капацитет от 286 литра и 2560 мм междуосие очевидно са идентични с тези на Yaris. Подобно на донорския автомобил, новата Mazda2 може да се похвали с 5-звезден рейтинг за безопасност от Euro NCAP.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт