728 x 90

KIA EV6 е първият електромобил на марката от ново поколение

KIA EV6 ще получи пълния си официален дебют този месец, когато трябва да разберем повече информация за задвижването на новия електромобил.

KIA показа първия си изцяло електрически сериен модел, разработен на специална платформа за електромобили. EV6 ще стъпи на пазара по-късно тази година, а засега е налична само предварителна информация.

KIA EV6 показва новия дизайнерски език на марката, който ще се използва за всички бъдещи модели на фирмата в следващите години. Нареченa „Opposites United“, новата дизайнерска философия се вдъхновява от контрастите, открити в природата и човечеството, обясняват от фирмата.

EV6 приема формата на микс между кросоувър и хечбек с доста скосена задна част. Въпреки високата си стойка обаче, автомобилът е прилепен ниско до земята и има относително нисък пътен просвет.

Разкрита беше и кабината на KIA EV6, която автомобилният производител описва като „иновативно използване на пространството“. Това е възможно благодарение на новата Electric-Global Modular Platform (E-GMP) платформа, която направи своя глобален дебют в Hyundai Ioniq 5.

Най-забележителният интериорен елемент изглежда е извитият екран на таблото, който се простира от инструментния панел пред шофьора до централната конзола. Воланът е двуспичен и носи преработеното лого на KIA.

KIA EV6 ще получи пълния си официален дебют този месец, когато трябва да разберем повече информация за задвижването на новия електромобил. Предстои да бъде обявена и наличността на модела по пазари до края на годината, коментира Motor1.com.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт