728 x 90

2022 KIA Carnival 3.5 V6 вози до 8 пътника и може да тегли до 1.6 тона

Дори и визуално, Carnival миксира черти както от класическите MPV коли, така и от модерните високопроходими машини.

Четвъртото поколение голям ван на KIA отново смени името си – моделът, познат до сега като Sedona, ще се казва отново Carnival. Чисто новата генерация предлага микс от качества на различни класове автомобили.

Показаният току-що семеен автомобил е насочен към две различни групи клиенти. От една страна са феновете на класическите ванове с три реда седалки. От друга са хората, които биха си купили SUV модел.

Поради това, дори и визуално, Carnival миксира черти както от класическите MPV коли, така и от модерните високопроходими машини. Просветът е малко по-висок от стандартния за клас ван, а вътрешното пространство е огромно.

Интериорът може да се преконфигурира по желание на собственика. Съществуват 7- и 8-местни версии, а задните седалки могат да се сгъват и накланят до почти водоравна позиция.

В предната част на кабината впечатление прави изчистеният дизайн на таблото с нов 12.3-инчов екран на инфотейнмънт системата. С такава големина е и екранът на дигиталния инструментен панел.

Под капака Carnival идва стандартно с 3.5-литров атмосферен V6 мотор. В това си приложение агрегатът развива мощност от 290 к.с. и 355 Нм въртящ момент. Тягата достига предните колела посредством 8-степенен автоматик.

Благодарение на изцяло преработената си конструкция, шаси и спирачна система, Carnival може да дърпа прикачен товар с тегло до 1.6 тона. Това ще бъде напълно достатъчно за семействата с голяма каравана.

Все още няма обявени цени. Очаква се новият Carnival да се продава в ценовия диапазон между 30 000 и около 45 000 долара, съобщава Motor1.com. Продажбите ще стартират от тази пролет, а моделът ще се предлага само на пазарите в Северна Америка.

1 коментар

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

1 Коментар

  • Todor Benov
    февруари 28, 2021, 14:30

    прост голф дизел тегли 1,8t

    Отговор

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт