728 x 90

Ford Maverick е най-малкият пикап в САЩ с цена от $19 995 и мощност до 250 к.с.

Maverick ще бъде най-евтиният хибрид на пазара в САЩ сред всички автомобили, пикапи и джипове.

Преди няколко години Ford обяви, че ще прекрати производството на повечето си автомобили (освен легендарното купе Mustang) в САЩ, фокусирайки усилията си върху по-печеливши кросоувъри, джипове и пикапи. Мнозина смятаха, че този ход е недалновиден – ами ако има нова рецесия и потребителите спрат да купуват неефективните пикапи и джипове? Днес от марката отговориха на тази загриженост с най-доброто решение от двата свята: компактният пикап на Ford Maverick.

Началната цена на автомобила в САЩ ще бъде 19 995 долара, а по размери машината се позиционира в най-ниския сегмент на тръковете. Там, където единственият конкурент е Hyundai Santa Cruz, който направи своя официален дебют преди само няколко седмици. Maverick е по-малък дори и от Ranger, който е единственият пикап на Ford, продаван и в Европа.

Построен на същото шаси с предно задвижване като Kuga и Bronco Sport, стандартният двигател за Maverick ще бъде хибриден 2.5-литров редови мотор с мощност от 191 конски сили. Малко разочароващо е, че хибридът ще се предлага само с безстепенна скоростна кутия и предаване на тягата само към предните колела. Добра новина обаче е, че Maverick ще бъде най-евтиният хибрид на пазара в САЩ сред всички автомобили, пикапи и джипове, както отбелязва Motor1.com.

Който търси повече мощност ще трябва да поръча опционалния двигател EcoBoost, 2.0-литров агрегат, който се предлага и в много други модели на фирмата. В това си приложение той предлага 250 к.с. и 376 Нм въртящ момент и работи в тандем с осемстепенна автоматична скоростна кутия и стандартно задвижване на предните колела. По избор ще бъде налична и версия с двойно предаване.

Въпреки ниската си стартова цена, базовият модел XL е доста добре оборудван. 8.0-инчовият сензорен екран е стандартен, използвайки информационно-развлекателната система Sync 4 с Apple CarPlay и Android Auto. Maverick също получава стандартна технология Ford Co-Pilot360, включваща автоматично аварийно спиране, спиране след сблъсък и автоматични фарове и дълги светлини. Предните и задните 12-волтови контакти и 4G LTE WiFi модем също се предлагат стандартно за всички нива на оборудване.

Ниво на оборудване XLT добавя круиз контрол, алуминиеви джанти, електрически прибиращи се външни огледала и други екстри срещу цена от 22 280 долара, а цената на Lariat е 25 490 долара. Този модел включва облицовки от изкуствена кожа, амбиентно осветление, кожен волан, плъзгащо се задно стъкло и заден USB порт. Всяко ниво на оборудване се предлага с 2.0-литров EcoBoost срещу 1085 долара, а задвижването на всички колела е опция от 2220 долара.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт