728 x 90

Нарисуваха първото в историята BMW M3 комби

Първото BMW M3 комби все още се намира в ранната фаза на своя около двугодишен процес на подготовка за серийно производство.

За никого не е тайна, че BMW подготвя първия в историята си M3 комби автомобил. Немците потвърдиха това в края на миналата година, а вече видяхме и тестови мулета по време на предсерийни изпитания.

Базирано на шпионските снимки, дизайнерът Magnus Concepts създаде доста акуратен рендър, показващ дизайна на бързото комби. Можем да кажем, че работата му е точно това, което очакваме M3 комби да изглежда.

Първото BMW M3 комби все още се намира в ранната фаза на своя около двугодишен процес на подготовка за серийно производство. Също като при останалите High Performance спортни автомобили на BMW M и за него важи правилото: когато прототипът получи „Go“ за тестово шофиране по обществените пътища, това е решителната крачка по неговия път към готовност за серийно производство, коментираха наскоро немците.

За сигурно се смята споделянето на задвижващия тракт между M3 седан и M3 комби. Това означава, че под предния капак ще се крие 3.0-литров турбо бензинов мотор с мощност от около 510 к.с. Припомняме, че основният конкурент Mercedes-AMG G63 ще премине към 2.0 хибридизиран мотор.

Ще бъде интересно да видим дали и при по-практичната версия на M3 ще се предлага с 4х4 задвижване с възможност за прехвърляне на цялата мощност към задната ос.

Регулярният M3 се предлага и с адаптивно М окачване с амортисьори с електронно управление и кормилна система M Servotronic с променливо предавателно число като серийно оборудване.

Предполага се, че M3 комби ще претърпи преработки по окачването си, които трябва да отразят по-високото тегло, което практичният автомобил ще има.

Налице за спортния седан е и нова интегрирана спирачна система с две характеристики на усещането на педала на спирачката и реакциите. Това са серийна M Compound спирачна система, а опционални са M Carbon керамични спирачки.

Интересно е, че фенове на BMW в САЩ стартираха онлайн петиция, насочена към производителя. Тя има за цел да накара фирмата да размисли за решението си да не продава M3 комби в страната. До момента близо 4500 човека са подписали онлайн петицията.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт