728 x 90

Разкриха официално BMW i4 с до 523 електрически конски сили

BMW показа официално изцяло електрическия си седан i4. Машината се появява в серийна форма с около три месеца по-рано от предварителните планове на марката. Само преди година баварците показаха виртуално i4 Concept, който сега се превръща в сериен електромобил. BMW все още не разкрива абсолютно всички данни за модела, но най-важните цифри са вече известни.

BMW показа официално изцяло електрическия си седан i4. Машината се появява в серийна форма с около три месеца по-рано от предварителните планове на марката.

Само преди година баварците показаха виртуално i4 Concept, който сега се превръща в сериен електромобил. BMW все още не разкрива абсолютно всички данни за модела, но най-важните цифри са вече известни.

Изглежда i4 ще се предлага в няколко различни версии според размера на батерията и конфигурацията на задвижващите електромотори. Върховият модел ще има мощност от 530 к.с. и най-вероятно ще се продава като M Performance предложение.

Не знаем дали задвижването ще е задно или на четирите колела, но знаем, че ускорението от място до 100 км/ч ще отнема едва около 4 секунди. Най-икономичната версия пък ще може да измине до 590 километра с едно зареждане на батериите по цикъла WLTP.

Серийното i4 играе още една важна роля – загатва за дизайна на задаващия се 4-Series Gran Coupe. Визуалните разлики между двете коли ще са доста малки, като електромобилът ще се отличава със затворени радиаторни решетки, сини акценти и аеродинамични джанти. 4GC ще се предлага с бензинови, дизелови и хибридни задвижващи системи.

BMW обещава да разпространи още информация за i4 в следващите седмици. Засега не се знае каква ще бъде стартовата цена на модела, нито кога ще го видим при дилърите на марката.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт