728 x 90

Новото BMW 2 Series Active Tourer – Големи решетки и много технологии

В сравнение с предшественика си, моделът от второ поколение е с 32 милиметра по-дълъг.

Кросоувърите и джиповете може да са завладели Европа и по-голямата част на света, но това не попречи на Mercedes да пусне второ поколение на своята B-класа. BMW също смята, че все още има достатъчно търсене от клиенти, за да се гарантира бъдещето на луксозен миниван, като последва примера на конкуренците си с новата 2-Series Active Tourer.

Компактният луксозен MPV получава гигантска решетка, изпращаща силни вибрации в стила на BMW X7. Решетката е заобиколена от по-елегантни LED фарове, опционално налични с адаптивна матрична технология. Профилът разкрива ново проектираните дръжки на вратите и страничните огледала, като целта е постигане на по-добра аеродинамика. Размерът на колелата варира от 16 до 19 инча.

В сравнение с предшественика си, моделът от второ поколение е с 32 милиметра по-дълъг (при 4386 мм) и 24 мм по-широк (при 1824 мм), докато междуосието остава непокътнато при 2670 мм. Active Tourer е висок на 1576 мм, както съобщава Motor1.com, докато предната и задната следа са разширени с 25 мм (1586 мм отпред / 1586 мм отзад). Променените пропорции заедно с активната аеротехника, като например регулируеми клапи в горната и долната решетки, са намалили коефициента на съпротивление до 0.26.

Интериорът е изцяло преработен, за да побере операционната система iDrive 8 на BMW, сега с 10.25-инчов цифров дисплей на водача и 10.7-инчов сензорен екран за информационно-развлекателната система. Удълженият централен подлакътник включва бутоните за стартиране/спиране на двигателя, заедно с малкия автоматичен лост за скоростната кутия, електронната паркинг спирачка и въртящия се бутон за контрол на силата на звука. „Плаващата“ конзола освобождава място отдолу, което може да се използва за съхранение на вещи.

Задните седалки се придвижват напред с до 13 сантиметра и могат да се сгъват в отношение 40:20:40, като товароносимостта варира от 470 до 1455 литра. Електрическата задна врата е част от стандартното оборудване, както и двузоновия автоматичен климатик. Срещу допълнително заплащане клиентите могат да изберат панорамен стъклен покрив, аудио система Harman Kardon и теглич за ремарке с електрическо разгръщане.

Що се отнася до двигателите, гамата започва с модел 218i с 1.5-литров турбо мотор, произвеждащ 136 конски сили и 230 Нютон метра въртящ момент. Това е достатъчно за спринт от 0 до 100 км/ч за 9 секунди и максимална скорост от 214 км/ч. Пристъпете към по-мощния 220i и и ще получите мощност от 170 к.с. и 280 Нм, като в този случай спринтът намалява до 8.1 секунди, а максималната скорост се увеличава до 221 км/ч.

Четирицилиндровият модел 223i използва по-голям 2.0-литров агрегат с 218 к.с. и 360 Нм, което позволява на 2-Series Active Tourer да покрие спринта за седем секунди и да достигне скорост от 241 км/ч. BMW не е забравил за дизеловите фенове в лицето на 218d с четирицилиндров 2.0-литров мотор. Той произвежда 150 к.с. и 360 Нм.

И четирите варианта изпращат мощност стандартно към предните колела чрез седемстепенна автоматична трансмисия с двоен съединител и ще се продават в Европа от февруари 2022 г. Няколко месеца по-късно гамата на Active Tourer ще бъде разширена, за да включва два плъг-ин хибридни модели.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт