728 x 90

Bentley Continental GT Speed е най-мощният сериен автомобил на марката

Визитната картичка на този нов Conti GT Speed е чудовищният W12 с двойно турбо.

Новият Bentley Continental GT Speed е най-динамичният шосеен автомобил в 101-годишната история на компанията – и това не е само маркетинговото изказване.

Моделът извлича още повече мощност от 6.0-литровия W12 на Continental GT, добавя уравновесеност чрез управление на всички колела и усъвършенствана настройка на окачването и изглежда още по-дръзко с актуализиран външен дизайн.

Визитната картичка на този нов Conti GT Speed е чудовищният W12 с двойно турбо. Тук този двигател изпомпва 650 конски сили и 900 нютонметра въртящ момент, което представлява увеличение от 24 конски сили спрямо традиционния Continental GT.

Тази допълнителна мощност позволява на GT Speed да достигне 60 мили в час (96 км/ч) за 3.5 секунди – с 0.1 секунди по-бързо от стандартния модел – и максимална скорост от 335 км/ч.

Но тази кола претърпява много повече от просто увеличаване на мощността. Bentley актуализира осемстепенната трансмисия с двоен съединител, за да отговоря по-бързо и с повече агресия, по-специално в спортен режим. Съобщава се, че пренастроената скоростна кутия превключва два пъти по-бързо от механизма в стандартния Conti GT.

Окачването и кормилното управление също са преработени. Има нова функция за електронно управление на всички колела, която подобрява пъргавината, като движи предните и задните колела в противоположни посоки при умерени скорости, а четирите колела се въртят в една и съща посока при изключително високи скорости, за да подобрят стабилността.

В комбинация с функция Bentley Dynamic Ride – 48-волтова система, която намалява накланянето на каросерията, и диференциал с ограничено приплъзване, Bentley казва, че този Continental GT Speed ​​е най-пъргавият до момента в цялата история на марката.

Визуално Continental GT Speed ​​предлага едва доловимо по-агресивен външен вид от нормалния GT модел. Решетката, долните въздухозаборници на бронята и страничните прагове носят покритие Dark Tint, което помага за подсилване на ефекта на екстериора.

Новият Bentley Continental GT Speed ще се продава по-късно тази година, съобщава Motor1.com. Компанията все още не е пуснала информация за цените, но очакваме сериозно увеличение спрямо стандартния модел GT с V8, който започва от 202 500 долара.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт