728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

VW Tiguan в продажба у нас: Бензин, дизел, PHEV и цени от 49 708 лв. с ДДС

За тази сума клиентите ще получат задвижване, състоящо се от 1.5-литров бензинов турбо мотор и 6-степенна ръчка скоростна кутия.

Обновеният компактен кросоувър Volkswagen Tiguan вече може да се поръча на територията на България. Стартовата цена на джипката за 2021 моделна година е 49 708 лева с включено ДДС.

За тази сума клиентите ще получат базовото ниво на оборудване и задвижване, състоящо се от 1.5-литров бензинов турбо мотор и 6-степенна ръчка скоростна кутия. Най-скъпият модел преди добавянето на екстри започва от 80 490 лева с ДДС.

Пълната ценова листа можете да откриете на този линк.

В Европа Volkswagen предлага за първи път новия Tiguan с plug-in хибридна система за задвижване. Високоефективната комбинация от 1.4-литровия бензинов турбо двигател (TSI) с максимална мощност от 150 к.с. и тяговия електромотор HEM80 с максимална мощност 115 к.с. се използва в подобна конфигурация и при други бестселъри в гамата на марката Volkswagen.

Рlug-in хибридната задвижваща система в новия Tiguan eHybrid развива системна мощност от 245 к.с., а системният максимален въртящ момент достига 400 Нм. Тяговият електродвигател е обединен в компактен модул заедно със специално проектираната за това приложение 6-степенна предавателна кутия DSG с два съединителя (тип DQ400e).

Прочети още:
Цените на новата Dacia Logan в България стартират от 19 690 лв.

Българските потребители може би ще бъдат радостни да разберат, че новият Tiguan остава верен на дизеловите двигатели. При пазарната премиера на модела, той ще се предлага с избор от два двигателя TDI с максимална мощност съответно 150 к.с. и 200 к.с.

Популярните турбодизелови TDI двигатели на Tiguan вече са оборудвани с SCR система за селективна каталитична редукция с два последователно свързани катализатора, всеки от които с отделна система за впръскване на добавка от карбамид AdBlue. Този процес е известен като двойно дозиране (Тwin dosing), което спомага за значително намаляване на количествата азотни окиси (NOx) в сравнение с предшественика на новия модел на Volkswagen.

В допълнение към гамата от TDI двигатели, веднага след пазарната премиера на новия модел ще се предлагат и два познати от предходната версия 1.5-литрови бензинови агрегати със система за принудително пълнене с турбокомпресор (TSI). При тях максималната мощност е съответно 130 к.с. и 150 к.с.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *