728 x 90

VW Tiguan в продажба у нас: Бензин, дизел, PHEV и цени от 49 708 лв. с ДДС

За тази сума клиентите ще получат задвижване, състоящо се от 1.5-литров бензинов турбо мотор и 6-степенна ръчка скоростна кутия.

Обновеният компактен кросоувър Volkswagen Tiguan вече може да се поръча на територията на България. Стартовата цена на джипката за 2021 моделна година е 49 708 лева с включено ДДС.

За тази сума клиентите ще получат базовото ниво на оборудване и задвижване, състоящо се от 1.5-литров бензинов турбо мотор и 6-степенна ръчка скоростна кутия. Най-скъпият модел преди добавянето на екстри започва от 80 490 лева с ДДС.

Пълната ценова листа можете да откриете на този линк.

В Европа Volkswagen предлага за първи път новия Tiguan с plug-in хибридна система за задвижване. Високоефективната комбинация от 1.4-литровия бензинов турбо двигател (TSI) с максимална мощност от 150 к.с. и тяговия електромотор HEM80 с максимална мощност 115 к.с. се използва в подобна конфигурация и при други бестселъри в гамата на марката Volkswagen.

Рlug-in хибридната задвижваща система в новия Tiguan eHybrid развива системна мощност от 245 к.с., а системният максимален въртящ момент достига 400 Нм. Тяговият електродвигател е обединен в компактен модул заедно със специално проектираната за това приложение 6-степенна предавателна кутия DSG с два съединителя (тип DQ400e).

Българските потребители може би ще бъдат радостни да разберат, че новият Tiguan остава верен на дизеловите двигатели. При пазарната премиера на модела, той ще се предлага с избор от два двигателя TDI с максимална мощност съответно 150 к.с. и 200 к.с.

Популярните турбодизелови TDI двигатели на Tiguan вече са оборудвани с SCR система за селективна каталитична редукция с два последователно свързани катализатора, всеки от които с отделна система за впръскване на добавка от карбамид AdBlue. Този процес е известен като двойно дозиране (Тwin dosing), което спомага за значително намаляване на количествата азотни окиси (NOx) в сравнение с предшественика на новия модел на Volkswagen.

В допълнение към гамата от TDI двигатели, веднага след пазарната премиера на новия модел ще се предлагат и два познати от предходната версия 1.5-литрови бензинови агрегати със система за принудително пълнене с турбокомпресор (TSI). При тях максималната мощност е съответно 130 к.с. и 150 к.с.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт